‘Niet alle Apple Watch modellen bij release beschikbaar’

Rutger Otto
9 april 2015, 9:11
2 min leestijd
‘Niet alle Apple Watch modellen bij release beschikbaar’

De Apple Watch komt op 24 april in enkele landen uit, maar voor een aantal modellen geldt een langere levertijd. Deze zijn niet meteen bij release beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch levertijd

Dat meldt de Duitse Apple-website Macerkopf. De site ontdekte dat onder sommige Apple Watches een levertijd stond, waarbij kopers soms wel zes weken moeten wachten. Dat gold niet alleen voor Duitse Apple Stores, ook winkels in het Verenigd Koninkrijk toonde de levertijden. Inmiddels zijn ze van de Apple-sites afgehaald.

Pas nadat een Apple Watch als favoriet werd aangeduid, waren de levertijden te zien. Bij de vertraagde modellen waar Macerkopf het over heeft, lijkt het vooral te gaan om stalen Watches met bepaalde bandjes. Een Sport-model met sportband, een stalen Watch met sportband, een stalen Watch met Milanese loop en een stalen Watch met klassieke lederen band worden normaal verzonden. Als afleverdatum staat daarbij ‘tussen 24 april en 8 mei’. Het zou dan alsnog kunnen dat je bij de latere lichting in mei zit.

apple watch levertijd

Vier tot zes weken

Het gaat dan om twee weken levertijd, wat al een stuk beter klinkt dan ‘vier tot zes weken’ wachten. Dat geldt namelijk wel voor onderstaande vertraagde modellen:

  • Stalen Apple Watch met moderne lederen band
  • Stalen Apple Watch met schakelband
  • Stalen Apple Watch met lederen loop
  • Apple Watch Edition (levering in mei)

Apple Watch kopen

Het zou overigens nog kunnen dat de levertijden getoond werden als fout of iets anders, maar Apple heeft vaker een gelimiteerd aantal beschikbare modellen bij de lancering van een product, dus heel vreemd zou het niet zijn. Daarnaast heeft Apple eerder al gezegd dat er bij lancering niet enorm veel modellen zijn, daarom zou een nachtje kamperen voor een Apple Store ook weinig uithalen.

De Apple Watch is vanaf morgen (10 april) om 9:01 uur te bestellen in landen die hem aanbieden, zoals Duitsland, Frankrijk of Engeland. Voor 399 euro heb je het godkoopste sportmodel. De goedkoopste stalen variant kost 649 euro. Je moet de Apple Watch dan op 24 april zelf gaan ophalen in de betreffende Apple Store.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's