Waarom stopt men met het dragen van de Apple Watch?

Erwin Vogelaar
2 december 2015, 16:24
1 min leestijd
Waarom stopt men met het dragen van de Apple Watch?

De meeste mensen die stoppen met het dragen van de Apple Watch zien niet genoeg waarde in het dragen van de wearable.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch laten liggen

de meeste mensen die besluiten de Apple Watch niet meer te dragen zien op dit moment niet genoeg waarde om de horloge aan de pols te hangen. Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbedrijf Wristly die 340 voormalige Apple Watch-dragers heeft gevraagd naar hun redenen om de wearable niet meer op te pakken.

Rond de early adopters blijkt maar liefst 97 procent tevreden te zijn met de Apple Watch. Het is enkel de overgebleven 3 procent die de wearable in de kast of op het nachtkastje laten liggen als ze het huis uit gaan. Van de 340 ex-dragers stelt 63 procent dat ze niet genoeg waarde vinden in het dragen van het horloge.

Apple Watch laten liggen

Het is niet de enige reden. Als “extreem relevante” reden vindt 47 procent van de ex-dragers de horloge te gelimiteerd, 37 procent vindt de Apple Watch te traag en 36 procent vindt de batterijduur te gelimiteerd. Een kleine 30 procent van de 340 ontevreden Apple Watch-kopers draagt het horloge niet meer, omdat ze het irritant vinden om de tilt-functie te moeten gebruiken om de tijd te zien.

De helft van deze gebruikers gaf het horloge al binnen twee weken op. Eerder werd ook al onderzocht wat mensen die wel een Apple Watch dragen zoal doen op hun slimme horloge.

Lees het laatste nieuws over Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen