Apple Watch bij release niet zonder reservering aan te schaffen

Gijs Ettes
30 maart 2015, 13:14
2 min leestijd
Apple Watch bij release niet zonder reservering aan te schaffen

Het zal tijdens de Apple Watch lancering niet mogelijk zijn om zonder reservering een Apple Store in te lopen en de smartwatch te kopen. Dat blijkt uit uitgelekt trainingsmateriaal voor het personeel van Apples fysieke winkels.

Lees verder na de advertentie.

Reserveringen tijdens Apple Watch lancering

In aanloop naar de Apple Watch lancering, die op 24 april plaatsvindt in onder meer Duitsland, Groot-Brittannië en de VS, rijst de vraag hoe je het best een exemplaar kunt bemachtigen. De Apple Watch zal de 24e nog niet in de Nederlandse en Belgische Apple Stores liggen, maar gaat dan wel in Duitsland in de verkoop. Wil je de smartwatch bemachtigen, dan is hoogstwaarschijnlijk een reservering verplicht. Volgens uitgelekte documentatie van Apple gaat de gadget voorlopig niet in de vrije verkoop.

apple watch lancering

Het bedrijf uit Cupertino begint op 10 april met de voorverkoop van de Apple Watch. Klanten kunnen dan online een reservering plaatsen om het horloge uit te proberen of – als ze al weten welke combinatie ze willen – aan te schaffen. Dat een klant een Apple Watch mag uitproberen, betekent niet meteen dat hij of zij deze meteen kan aanschaffen. Apple verwacht beperkte voorraden, waardoor het goed mogelijk is dat de levertijd voor een (online) bestelling gauw oploopt.

Apple Watch uitproberen

Zonder reservering kun je overigens wel de Apple Watch uitproberen. In het geval van drukte moet je plaatsnemen in een wachtrij en zul je dus even geduld moeten hebben voordat je de smartwatch kunt testen. Een probeersessie mag tussen de 5 en 15 minuten duren, waarbij je als klant verschillende bandjes en combinaties kunt uitproberen. Wil je uiteindelijke de Apple Watch kopen, dan helpt het personeel je met het verstellen van het bandje en het koppelen en instellen van de smartwatch.

apple watch

Heb je geld over en ga je voor de gouden Edition-versie (vanaf 11.000 euro), dan hoef je niet in de rij te staan en krijg je een uur alle aandacht van een Apple Store-verkoper. Ook krijg je als bezitter van de Apple Watch Edition twee jaar lang telefonische ondersteuning, waarbij je 24 uur per dag en zeven dagen per week een hulplijn kunt bellen.

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen