‘Verplegers verbeteren de Apple Watch in speciaal laboratorium’

Lars Paijmans
10 mei 2016, 12:34
2 min leestijd
‘Verplegers verbeteren de Apple Watch in speciaal laboratorium’

Apple zou een speciaal laboratorium hebben waar alle gezondheid en medische toepassingen ontwikkeld worden. Volgens een nieuw gerucht wordt hier in het diepste geheim gewerkt aan nieuwe functies en verbeteringen voor de Apple Watch.

Lees verder na de advertentie.

Een Apple Watch lab vol sporters

Een nieuw achtergrondverhaal van Time beweert dat Apple verschillende verpleegsters ingehuurd zou hebben om aan nieuwe Apple Watch-functies te werken. De verslaggever van Time zou naast een bezoek aan de Apple-campus ook met verschillende medewerkers gesproken hebben. Uit die gesprekken blijkt dat dit gezondheidslab van Apple twaalf uur per dag, zes dagen per week intensief gebruikt wordt.

apple watch hartslagmeter

In het Apple Watch lab zouden medewerkers elkaar continu afwisselen om sportieve activiteiten te ondernemen. Medewerkers worden bewust geselecteerd, zodat Apple zo ervaringen en gegevens in kaart kan brengen van mensen die veel sporten en mensen die nauwelijks intensief bewegen. Al deze gegevens worden zorgvuldig verzameld en moeten ervoor zorgen dat de gezondheidsfuncties van de Apple Watch en de ingebouwde hartritmesensor beter worden.

De rol van Steve Jobs

Omdat het lab van Apple is, mogen we natuurlijk wel wat geavanceerde functies verwachten. Zo zijn er kamers die specifieke temperaturen of weersituaties kunnen simuleren. In het lab zou een groep verpleegsters en gezondheidsexperts aanwezig zijn om de tests te overzien.

Het artikel van Time schetst daarna ook een beter beeld van hoe de Apple Watch tot stand is gekomen. Deze oorsprong ligt niet bij mode, maar bij de zieke Steve Jobs. Toen Steve Jobs in 2004 gediagnosticeerd werd met kanker, bracht hij heel wat tijd door bij doktoren en in ziekenhuizen, waar hij ontdekte hoe onpersoonlijk en verwarrend de gezondheidssector eigenlijk is.

Om wat digitale orde hierin te scheppen, wilde Jobs de verbinding tussen de patiënt en zijn gezondheidsgegevens versimpelen. Dit resulteerde uiteindelijk in de Apple Watch, een persoonlijk apparaat dat je de hele dag door om je pols draagt, je motiveert om meer te bewegen en ook een handig hulpmiddel is als je gaat sporten of je hartslag in de gaten wil houden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Time
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen