‘Apple Watch kost nog geen 85 dollar om te maken’

Gijs Ettes
1 mei 2015, 10:22
1 min leestijd
‘Apple Watch kost nog geen 85 dollar om te maken’

De 399 euro kostende Apple Watch Sport kost slechts een fractie van dat bedrag om te maken. Onderzoeksbureau IHS Technology ging de afzonderlijke componenten na en kwam op een totaalbedrag van 83,70 dollar, inclusief productiekosten.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Watch kosten relatief laag’

apple watch kosten

Omgerekend kosten de componenten en de productie van de Apple Watch een kleine 75 euro, waarbij het scherm en het touchscreen het duurst zijn (iets meer dan 18 euro). De hardwarekosten zijn maar 24 procent van de adviesprijs van de Apple Watch, waarmee het horloge relatief gezien het duurst is van alle producten die het bedrijf uit Cupertino verkoopt. Hoe duur de metalen Watch en de gouden Watch Edition kosten om te maken, heeft IHS Technology niet uitgezocht.

Tot de Apple Watch kosten zijn overigens niet de bedragen gerekend die gemoeid zijn bij de ontwikkeling van de software, onderzoek en ontwikkeling, licenties en logistiek. Duidelijk is wel dat Apple op elke verkochte smartwatch flinke winst maakt. De winstmarge is aanzienlijk groter dan bij iPhones, waar de marge tussen de 29 en 38 procent ligt.

De Apple Watch van binnen

apple watch kosten

Ondertussen heeft ook ABI Research de Apple Watch onder handen genomen om te kijken hoe deze er van binnen uitziet. Het hart van het apparaat vormt de S1-chip, waarop onder meer de processor, het flashgeheugen (8GB), de wifi-module, de gyroscoop en accelerometer zijn te vinden. Ook aan boord is een nfc-chip, die door de Nijmeegse fabrikant NXP is gemaakt. Verder heeft de Apple Watch 512MB aan werkgeheugen en de mogelijkheid om draadloos opgeladen te worden.

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen