Al meer dan 1000 apps gereed voor lancering Apple Watch

Gijs Ettes
7 april 2015, 8:35
2 min leestijd
Al meer dan 1000 apps gereed voor lancering Apple Watch

In een memo aan werknemers laat Apple-ceo Tim Cook weten dat er inmiddels al meer dan 1000 apps voor de Apple Watch zijn ingediend. En dat aantal stijgt flink sinds dat apps worden toegelaten in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Werknemers krijgen Apple Watch goedkoper

apple watch korting

Verder geeft Cook aan dat werknemers de Apple Watch met 50 procent korting kunnen aanschaffen. Het slimme horloge gaat vanaf aanstaande vrijdag in de voorverkoop in een beperkt aantal landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië en de VS. Werknemers van Apple kunnen het horloge met korting aanschaffen. Op de Watch en Watch Sport krijgen ze 50 procent korting en op het gouden Edition-model 550 dollar.

De iPad werd bij de introductie niet met korting aan werknemers aangeboden, terwijl een groot gedeelte van het Apple-personeel de iPhone wel gratis kreeg. De Apple Watch korting voor werknemers zal tot 90 dagen na de start van de voorverkoop gelden. Tim Cook wil naar eigen zeggen het personeel van Apple ‘tegelijkertijd met consumenten de Apple Watch laten ervaren’.

Voorverkoop en reserveren

apple watch

De voorverkoop van de Apple Watch start op 10 april en twee weken later zal het horloge in de winkels liggen. Onder meer onze oosterburen kunnen dan met de smartwatch aan de slag, maar in Nederland en België moeten we nog even geduld hebben. Houd er overigens rekening mee dat de Apple Watch voorlopig niet in de vrije verkoop gaat. Wil je de smartwatch bemachtigen, dan is hoogstwaarschijnlijk een reservering verplicht.

Wel is het mogelijk om online een reservering te plaatsen om het horloge uit te proberen of – als je al weet welke combinatie je wil – aan te schaffen. Dat een klant een Apple Watch mag uitproberen, betekent niet meteen dat hij of zij deze meteen kan aanschaffen. Apple verwacht beperkte voorraden, waardoor het goed mogelijk is dat de levertijd voor een (online) bestelling gauw oploopt.

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen