De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple Watch koppelen aan iPad of Mac: kan dat binnenkort?

Sven Lamers
27 april 2023, 13:13
2 min leestijd
Apple Watch koppelen aan iPad of Mac: kan dat binnenkort?

De Apple Watch is op dit moment slechts aan één iPhone te koppelen. Mogelijk komt daar binnenkort verandering in, beweert een leaker. Je zou je Apple Watch dan ook aan een tweede iPhone, iPad of Mac kunnen koppelen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch aan meer apparaten koppelen

Tot nu toe is een Apple Watch alleen te gebruiken in combinatie met een iPhone. Weliswaar zijn er wat aanvullende functies met de Apple Watch, zoals Fitness+-ondersteuning op de iPad en ontgrendelen van je Mac, maar in feite blijft je Apple Watch alleen verbonden met je iPhone.

Apple werkt nu echter aan een manier waarmee je de Apple Watch aan meer apparaten kunt koppelen dan alleen één enkele iPhone. Dat beweert de leaker Analyst941 op Twitter. Hij had eerder al nauwkeurige informatie over het Dynamic Island, nog voordat die met de iPhone 14 Pro geïntroduceerd werd.

Apple Watch-app voor Mac en iPad?

Dat roept wel een aantal vragen op. Want zou het dan mogelijk worden om een Apple Watch ook geheel zonder iPhone te gebruiken, als er maar wel één gekoppeld apparaat is? In dat geval zou er ook een Watch-app voor de iPad en macOS moeten komen.

Ook vragen we ons bij iPhoned af hoe de synchronisatie bij meerdere devices gaat werken. Moet je de Apple Watch handmatig met meerdere apparaten verbinden? Of is ook een soort iCloud-techniek mogelijk, net zoals bij de AirPods? Deze verbindt je met een willekeurig Apple-apparaat, en vervolgens worden ze via iCloud naar al je andere apparaten gesynchroniseerd.

Release nog onduidelijk

Volgens de leaker is het nog onduidelijk wanneer Apple de nieuwe functie voor de Apple Watch wil lanceren. Het is mogelijk dat deze al in iOS 17, iPadOS 17 en macOS 14 wordt ingebouwd, maar het zou ook kunnen dat we nog tot 2024 geduld moeten hebben. iPhoned houdt je uiteraard op de hoogte.

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 8
Apple Watch Series 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu