Apple Watch-apps moeten meer dan alleen de tijd tonen

Gijs Ettes
29 april 2015, 8:08
1 min leestijd
Apple Watch-apps moeten meer dan alleen de tijd tonen

Het aantal Apple Watch applicaties is de afgelopen weken flink gegroeid. Voor toelating tot de App Store moeten apps echter aan richtlijnen voldoen, en één daarvan is dat ze meer moeten kunnen dan alleen de tijd tonen.

Lees verder na de advertentie.

Voorlopig geen Apple Watch klokjes van derden

In de richtlijnen van de App Store onder het kopje ‘User interface’ valt te lezen dat applicaties voor de Apple Watch die als enige functie het tonen van de tijd hebben, niet worden toegelaten in de appwinkel. Al eerder maakte Apple duidelijk aan ontwikkelaars dat zij geen apps mogen uitbrengen die alternatieve klokjes voor de Apple Watch met zich meebrengen; iets dat op Android veelvuldig wordt gedaan. Apple is wat dit betreft een stuk strikter en laat gebruikers enkel kiezen uit de tien uurwerken die standaard op de Apple Watch zijn te vinden.

apple watch klokjes

De bekende journalist en interface-ontwerper John Gruber van Daring Fireball verwacht dat het voorlopig niet mogelijk wordt voor ontwikkelaars om eigen Apple Watch klokjes te maken. “En als Apple toch klokjes van derden gaat toelaten, denk ik dat ze zich zullen beperken tot de designs van partners waarmee nauw wordt samengewerkt.”

Wellicht dat op termijn, wanneer Apple Watch een volwassen platform is geworden, het mogelijk zal zijn om eigen watchfaces in te stellen. Bij de iPhone duurde het immers ook tot 2010 voordat gebruikers de mogelijkheid hadden om de achtergrond van hun toestel aan te passen.

Het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen