Huidirritatie door Apple Watch kan ontstaan bij verkeerd dragen

Rutger Otto
4 mei 2015, 15:30
1 min leestijd
Huidirritatie door Apple Watch kan ontstaan bij verkeerd dragen

Rode vlekken op de huid bij de Apple Watch kan allergie als oorzaak hebben, maar het is ook mogelijk dat de smartwatch verkeerd wordt gedragen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch irritatie

Enkele Apple Watch-dragers hebben last van huidirritatie doordat ze hun smartwatch dragen. Een gebruiker op Reddit zegt dat hij met zijn klachten naar Apple heeft gebeld. Vervolgens hing hij vrijwillig 20 minuten met het bedrijf aan de telefoon om zijn medische geschiedenis uit de doeken te doen voor researchonderzoek. Ook stuurde hij foto’s op van de irritatie op zijn pols.

Volgens Apple wordt elk stukje metaal en ander materiaal dat je huid raakt van tevoren goed getest. Het bedrijf van Tim Cook raadpleegt zelfs gecertificeerde dermatologen om irritatie tot een minimum te beperken.

apple watch irritatie k

Materialen die allergie veroorzaken

Toch blijven mensen allergisch voor materialen die Apple gebruikt. In verschillende Apple Watch-modellen zit bijvoorbeeld nikkel, bijvoorbeeld in de stalen Apple Watch en de Apple Watch Sport. Ook in sommige bandjes zit deze stof verwerkt. Ben je daar heel allergisch voor, dan is het mogelijk dat je hierdoor uitslag krijgt.

Hetzelfde geldt voor methacrylaten. Dit is een materiaal dat in veel consumentenproducten voorkomt en die in contact komen met de huid, zoals pleisters. Hoewel sommige delen van de Apple Watch dit materiaal aan boord hebben, net als de banden Milanese Loop, Modern Buckle en Leather Loop, zijn ze zo gemaakt dat ze niet direct in contact met je huid komen.

apple watch irritatie

Precies goed vast

Het zou dan ook kunnen dat irritatie ontstaat doordat je het bandje niet goed draagt. Op de website van Apple staan instructies over het omdoen van de Watch. Als je hem te strak draagt kan het irritatie veroorzaken, maar zit het bandje te los, kan het gaan schuren.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen