Concept: ‘Een Apple Watch met het iconische ontwerp van een iPod’
Michel van 't Klaphek

De iPod veranderde de wereld van muziekspelers voorgoed. Dit concept steekt de mp3-speler van weleer in een nieuw jasje door je Apple Watch te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Watch iPod concept

Concepten zijn er in alle soorten en maten. De meeste productideeën (die vaak door onafhankelijk ontwerpers worden gemaakt) voegen weinig toe, maar zo nu en dan zit er een opvallend design tussen, zoals nu.

Joyce Kang heeft namelijk een concept gemaakt voor een Apple Watch Series 4-beschermhoes met een herkenbaar design. Door je slimme horloge in de case te plaatsen krijgt hij het uiterlijk van de klassieke iPod.

Apple-Watch-iPod-case

Je draagt de Watch hierdoor ook niet om je horloge, maar bijvoorbeeld in je broekzak. De beschermdoos heeft openingen voor de Digitale Kroon aan de zijkant en de powerknop. Desondanks is de besturing heel anders, omdat je de Apple Watch met twee handen moet bedienen.

Dankzij de vier knoppen aan de onderkant kun je muziek afspelen en pauzeren, nummers opzoeken en tracks overslaan. Aan het aantal reacties lijken Apple Watch-fans warm te lopen voor het iconische design.

Beschikbaarheid

Zoals altijd bij zulke concepten is het echter nog maar de vraag of de case ook daadwerkelijk uitkomt. De Apple Watch Series 4 richt zich meer dan ooit op de gezondheid van jou als gebruiker, en deze iPod-hoes maakt dat een stuk moeilijker.

De veelbesproken ECG-functie werkt bijvoorbeeld alleen als je het horloge om je pols draagt en ook je hartslag kan niet gemeten worden. In het design is hier overigens wel rekening mee gehouden door de sensor aan de achterkant open te laten. Het blijft echter een omslachtig proces vergeleken met hoe je de Watch nu gebruikt.

Loop jij warm voor deze iPod-case voor je Apple Watch? Laat van je horen in de reacties!

Lees meer over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.