Zo kan Instagram werken op de Apple Watch

Rutger Otto
24 december 2014, 13:12
1 min leestijd
Zo kan Instagram werken op de Apple Watch

Het is nog even wachten op de Apple Watch, laat staan dat we al weten hoe apps eruit gaan zien. Dit concept toont in elk geval aan dat Instagram goed kan werken op de wearable.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Instagram

Als de eerste apps voor Apple Watch uitkomen, zullen ze waarschijnlijk nog niet heel veel functies hebben wegens restricties van Apple en de voorschriften van WatchKit. Maar zelfs als je dat in het achterhoofd houdt zou dit concept voor Instagram nog heel goed kunnen werken. Foto’s kijken op je smartwatch!

Het concept werd gemaakt door designers van het Hongaarse ontwerpbureau JBS Labs. Zij laten met de afbeeldingen zien hoe de populaire foto-app kan werken op Apple Watch. Het is niet mogelijk om foto’s te uploaden, maar je kunt ze wel bekijken en comments posten als reactie op kiekjes van anderen.

apple watch instagram

Concept

De foto’s worden zo groot mogelijk op het scherm weergegeven in het concept. Door op de afbeelding te tikken krijg je vervolgens meer informatie. Vervolgens kun je doortikken naar likes en reacties als je meer wil weten.

Tik op een avatar van een gebruiker en je krijgt accountinformatie te zien. Je kan diegene dan meteen volgen, het volgersaantal bekijken of alle kiekjes van die persoon bekijken. Het team van JBS Labs heeft ook gedacht aan de speciale Apple Watch functies, zoals ‘short look’ en ‘long look’. Een short look zal alleen een overzicht van Instagram-notificaties weergeven en een long look breidt dat uit met een totaal aan reacties, likes en nieuwe volgers. Op de Behance-pagina van JBS Labs is het hele concept te bekijken.

Lees meer over de Apple Watch

Bron: Behance
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen