Apple Watch in Nederland: check de review, prijzen en meer

Gijs Ettes
17 juli 2015, 7:01
4 min leestijd
Apple Watch in Nederland: check de review, prijzen en meer

De Apple Watch is vanaf nu eindelijk in Nederland te bestellen. Je kunt de smartwatch online kopen of naar een fysieke Apple Store of reseller gaan om een exemplaar te bemachtigen.

Lees verder na de advertentie.

Eindelijk is de Apple Watch in Nederland

De Apple Watch werd in september vorig jaar aangekondigd en is sinds afgelopen april verkrijgbaar in een negental landen waaronder Duitsland, Groot-Brittannië en de VS. De Nederlandse release liet langer op zich wachten, maar vanaf nu is het slimme horloge dan eindelijk aan te schaffen.

Ook in Zweden en Thailand is de verkoop gestart, maar vanaf wanneer de Apple Watch in België beschikbaar wordt, is niet bekend. Op de Belgische site staat nog steeds de tekst ‘verkrijgbaar in 2015’.

Apple Watch modellen en prijzen

De prijzen van de Apple Watch in Nederland liggen iets hoger dan die in bijvoorbeeld Duitsland. Zo kost de 38 millimeter Sport – het instapmodel – in ons land 419 euro, terwijl je in Duitsland 399 euro betaalt. Voor het grotere model van 42 millimeter betaal je 469 euro. Onze Oosterburen zijn twee tientjes goedkoper uit. Bij de duurste versie van de 18 karaats gouden Watch Edition is het verschil nog groter (18.400 euro ten opzichte van 18.000), al zal dat weinig uitmaken voor wie een dergelijk model overweegt.

apple watch in nederland

Kies je voor een stalen Apple Watch, dan gaat dat je 669 euro en 719 euro voor respectievelijk het 38 en 42 millimeter model kosten. Het duurste model van de smartwatch, de Apple Watch Edition, is beschikbaar vanaf 11.200 euro en 13.200 euro voor het 38 en 42 millimeter model. Hieronder hebben we voor het overzicht alle Apple Watch modellen en prijzen op een rijtje gezet. Houd er rekening mee dat de prijs van de Watch flink kan stijgen als je voor een alternatief polsbandje kiest.

 • Apple Watch Sport (38mm): vanaf 419 euro
 • Apple Watch Sport (42mm): vanaf 469 euro
 • Apple Watch (38mm): vanaf 669 euro
 • Apple Watch (42mm): vanaf 719 euro
 • Apple Watch Edition (38mm): vanaf 11.200 euro
 • Apple Watch Edition (42mm): vanaf 13.200 euro

→ Op deze pagina vind je meer modellen en prijzen.

Hier kun je de Apple Watch kopen

Er zijn diverse manieren om een Apple Watch op de kop te tikken. Je kunt hiervoor uiteraard terecht in de online Apple Store, maar uiteraard ook bij een van de fysieke winkels of resellers in Nederland. Hieronder hebben we de verkooppunten op een rijtje gezet.

Wees er wel op tijd bij, want om een exemplaar te bemachtigen moet je waarschijnlijk in de rij staan. Wil je de Apple Watch uitproberen, dan zul je een afspraak moeten maken. Je krijgt een kwartier de tijd om te kijken of de smartwatch je bevalt.

Apple Stores

 • Apple Store Amsterdam (10.00 – 21.00 uur): Leidseplein 25, Amsterdam
 • Apple Store Den Haag (10.00 – 19.00 uur): Passage 39, Den Haag
 • Apple Store Haarlem (10.00 – 18.00 uur): Grote Houtstraat 99, Haarlem

Premium resellers

 • Amac (vanaf 8.00 uur in Den Haag, Eindhoven (Demer), Rotterdam (Lijnbaan) of Utrecht)
 • iCentre (vanaf 8.00 uur bij iCentre Amstelveen en Amsterdam CS)
 • Xando (vanaf 8.00 bij Xando Nijmegen en Zwolle)
 • Ivizi (vanaf 8:00 bij het filiaal aan de Wycker Brugstraat 30 te Maastricht)

Check onze (video)review

De afgelopen tijd hebben we de Apple Watch uitgebreid onder de loep genomen. Onze ervaringen vind de in de video hieronder, maar uiteraard kun je ook onze geschreven Apple Watch review raadplegen voor het antwoord op de vraag of je nu naar de winkel moet rennen om er eentje te kopen.

Wij zijn van mening dat de smartwatch er prachtig uitziet en veel potentie heeft, maar hij heeft ook nog de nodige beperkingen. Deze herfst brengt Apple het vernieuwde watchOS uit dat er onder meer voor zorgt dat apps beter en sneller werken en dat je meer mogelijkheden hebt om het apparaat naar je hand te zetten.

Voorlopig oordeel over de Apple Watch

Het is duidelijk dat de Apple Watch nog maar net op de markt is, want er ontbreekt nog van alles. Meer apps moeten meer ondersteuning voor de Watch krijgen, waardoor de wearable een stuk bruikbaarder wordt. Wellicht gebeurt dat voorlopig niet omdat Apple ontwikkelaars van derde partijen strenge regels oplegt. Toch zijn er ook genoeg positieve punten te melden. De smartwatch ziet er prachtig uit, zit lekker, werkt goed en biedt nu al verschillende handige functies, zoals de informatie op het uurwerk, de manier waarop het aanspoort tot beweging en hoe Glances werken. De Watch heeft aan alle kanten de potentie om een succes te worden, maar moet duidelijk nog groeien. Daarom is dit een voorlopige conclusie. Pas over een tijdje, als de Apple Watch in Nederland uitkomt en de apps beter zijn ondersteund, kunnen we een definitief oordeel over deze interessante smartwatch vellen.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de Apple Watch review.

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen