Apple Watch in Store wordt via het bandje opgeladen

Rutger Otto
21 mei 2015, 13:16
2 min leestijd
Apple Watch in Store wordt via het bandje opgeladen

De demo-modellen van de Apple Watch die in Stores liggen, blijven opgeladen omdat er stiekem een Lighting-kabel aan vast zit.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch in de winkel

Dat schrijft althans de Apple-blog Blog do iPhone, dat foto’s plaatste van een gedeeltelijk ontmantelde Apple Watch in de winkel. De demo-modellen in de Stores zitten vast op een speciaal plateautje, waardoor niet het hele apparaat te zien is. Een deel van het bandje is weggewerkt.

Met een reden, zo blijkt. Apple heeft namelijk een Lightning-kabeltje in de bandjes van deze Watches verwerkt, waardoor ze constant opgeladen blijven, zelfs als ze een hele dag door mensen gebruikt worden.

De aansluiting van deze ‘oplaadkabel’ zit in het bandje zelf en wordt gekoppeld aan een ‘geheime’ poort op de Apple Watch. Dat deze aansluiting bestond, was al bekend. Een bandje van een derde partij, de Reserve Strap, maakt al gebruik van deze poort om het bandje als externe accu te dragen. Officiële bandjes van Apple staan deze optie niet toe. In principe is extra batterij ook niet nodig, omdat je gemakkelijk een dag doorkomt met de Apple Watch.

apple watch in de winkel

Bandjes beschikbaar in Apple Stores

Vanaf deze week zullen Apple Watch-bandjes overigens in verschillende Stores beschikbaar zijn in ‘gelimiteerde oplage’. Dat geldt voor winkels van Apple waar de Watch al wordt verkocht, dus onder meer in de landen Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Echter, je kan niet zomaar een nieuw bandje bij Apple gaan kopen. De bandjes zijn bedoeld voor mensen die hun standaard meegeleverde bandje willen wisselen. Ook worden ze gebruikt als vervanging voor testmodellen die slijten. Blijven er dan nog exemplaren over, dan pas worden ze verkocht.

Eerder deze week liet Tim Cook weten dat de Apple Watch in juni beter beschikbaar zal zijn. De Watches zijn dan in de Apple Stores te koop in landen waar hij al uitgebracht is. Een Nederlandse en Belgische datum is nog niet bekend.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen