Eerste Apple Watch moet het zonder nieuwe hartslagfuncties doen

Erwin Vogelaar
22 september 2017, 12:03
2 min leestijd
Eerste Apple Watch moet het zonder nieuwe hartslagfuncties doen

De nieuwe Apple Watch hartslagfuncties zijn niet allemaal beschikbaar op de originele smartwatch. Gebruikers krijgen een minder gedetailleerd beeld van hun hartslag.

Eerste Apple Watch hartslagfuncties

Gebruik je nog de allereerste Apple Watch en ben je benieuwd naar de nieuwe hartslagfuncties van watchOS 4? Dan moeten we je helaas teleurstellen. De originele Apple Watch krijgt namelijk niet zo’n gedetailleerd overzicht als de nieuwere Apple Watch-modellen.

Met watchOS 4 geeft Apple je een beter beeld van je hartslag door de dag heen. Kijk je naar de Hartslag-app op je Apple Watch, dan zie je niet alleen je huidige hartslag, maar ook wat je hartslag in rust is en hoe je wandelgemiddelde eruit ziet. Hier zijn ook grafiekjes over te zien. Deze functies werken helaas niet op de originele Apple Watch.

apple watch hartslagfuncties

Wat wel werkt is de nieuwe waarschuwing voor als je hartslag plots stijgt terwijl niet aan het sporten bent of een andere activiteit doet. Zet je deze instelling aan, dan krijg je een waarschuwing als je hartslag plots boven een ingestelde grens gaat terwijl je de afgelopen tien minuten in rust was. Open de Hartslag-app in de Watch-app op je iPhone om deze grens in te stellen. Standaard staat deze instelling op 120 slagen per minuut.

Apple Watch-generaties

Waarom de originele Apple Watch de meer gedetailleerde hartslaginformatie niet laat zien is onduidelijk. Waarschijnlijk komt dit door de verouderde hardware. De originele Apple Watch kwam in 2015 uit, dus is iets meer dan twee jaar oud. De opvolgers, Apple Watch Series 1 en Series 2 kwamen in 2016 in de winkels te liggen.

Nu komt Apple Watch Series 3 uit. Deze editie van de smartwatch verschijnt naast de standaard formaten ook in twee modellen. Een daarvan heeft een interne esim, waardoor het horloge onafhankelijk van een iPhone verbinding maakt met mobiel internet en kan bellen. Deze versie van de Apple Watch is echter voorlopig nog niet in de Benelux verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: The Verge
Categorie: Accessoires

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's