4 nieuwe videorondleidingen voor de Apple Watch

Rutger Otto
16 april 2015, 10:44
2 min leestijd
4 nieuwe videorondleidingen voor de Apple Watch

Om mensen alvast bekend te maken met de Apple Watch, zet Apple filmpjes online waarin verschillende functies worden uitgelegd. Dit keer: telefoneren, praten met Siri, navigeren met Kaarten en het gebruiken van de Muziek-app.

Lees verder na de advertentie.

Eerder deze maand bracht Apple al drie video’s uit die draaiden om uurwerken, berichten en Digital Touch. De nieuwe filmpjes gaan over wat meer diepgaande functies, zoals het gebruikmaken van Siri of een telefoontje plegen.

1. Telefoneren

https://www.youtube.com/watch?v=_Zj5KisMVv8

Op de Apple Watch kun je gebeld worden. Een rode en groene knop in beeld laten je opnemen of het telefoontje afwijzen. Daarnaast kun je ook zelf iemand bellen via de Apple Watch. In beide gevallen gaat het natuurlijk wel via de gekoppelde iPhone. Inkomende bellers kun je ook doorzetten naar je iPhone en met het kroontje aan de zijkant kun je andere acties kiezen, zoals een bericht versturen.

2. Siri

https://www.youtube.com/watch?v=3SC5rktnRA8

Volgens Apple is Siri ‘een van de makkelijkste en leukste manieren om de Apple Watch mee te besturen’. Je roept Siri simpelweg op door je pols op te tillen en ‘Hey Siri’ te zeggen. Daarna kun je er allerlei informatie mee opzoeken, apps mee openen en bijvoorbeeld een wekker zetten.

3. Kaarten

https://www.youtube.com/watch?v=PfeOJuFdeUY

Gebruikers kunnen de Apple Watch ook raadplegen voor stap voor stap navigatie met de Kaarten-app van Apple. Dankzij de kroon kun je in- en uitzoomen. Ook kun je adressen uitzoeken en navigatie instellen. Als je een bocht om moet, geeft de Apple Watch een tikje om je pols om je op de hoogte te brengen.

4. Muziek

https://www.youtube.com/watch?v=Pux_-R50Jew

Met de Muziek-app voor Apple Watch, bestuur je de muziek op je iPhone. Het filmpje gaat voor het eerst echt in op wat je met Glances kan doen en wat de mogelijkheden zijn van Force Touch. Zo kun je muziek naar een andere bron sturen via bluetooth, waarmee het geluid bijvoorbeeld uit andere speakers komt.

Meer Apple Watch Guided Tours

Het complete overzicht aan Guided Tours van de Apple Watch vind je op deze pagina van de Apple-website. Andere onderwerpen, zoals Apple Pay en Trainen, komen later nog aan bod.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen