‘Tim Cook draagt nieuwe Apple Watch met glucosemeter’

Lars Paijmans
19 mei 2017, 9:01
2 min leestijd
‘Tim Cook draagt nieuwe Apple Watch met glucosemeter’

Oeps: een oplettende bezoeker heeft Tim Cook op de Apple-campus gespot met een Apple Watch met glucosemeter. Mogelijk is dit alvast een voorproefje op de Apple Watch Series 3.

Lees verder na de advertentie.

‘Tim Cook draagt Apple Watch glucosemeter’

In april dook het gerucht al op dat Apple aan een glucosemeter zou werken. Deze moest het mogelijk maken voor mensen met diabetis om hun bloedsuikerspiegel te checken, zonder hiervoor te moeten prikken. Vandaag krijgt dit verhaal een staartje dankzij CNBC.

Zij stellen dat ze Tim Cook rond hebben zien lopen op de Apple-campus met een draagbare glucosemeter, die gekoppeld was aan zijn Apple Watch. De bron zegt dat de tracker ‘op de Watch’ zat, wat doet vermoeden dat de Apple Watch er direct mee communiceert. Daarnaast zou Cook een tracker hebben gedragen die los met het horloge communiceert via bluetooth.

Apple Watch glucosemeter

Dit klinkt alsof de ceo van Apple met een testversie van een glucosemeter rondliep, die nog verder doorontwikkeld moet worden. De andere mogelijkheid is een stuk minder spectaculair: Apple zou mogelijk kunnen gaan samenwerken met een bedrijf dat zijn glucosemeters in de Apple Store gaat verkopen.

Het grootste obstakel voor Apple om een glucosemeter in de Watch te bouwen is de Food and Drug Administration. In het verleden heeft Cook gezegd dat de controles hiervan te uitgebreid en lang zijn voor Apple. Het zou innovatie in de weg staan, omdat voor medische apparaten veel uitgebreidere tests verplicht zijn dan voor een normale wearable.

Door een los accessoire te maken voor de Apple Watch kan dit proces opgevangen worden. De Watch kan op die manier gewoon het huidige schema aanhouden, terwijl de glucosemeter afzonderlijk gecontroleerd en uitgebracht kan worden.

Nieuwe slimme bandjes op komst?

Een tijdje terug ging het gerucht dat het bedrijf uit Cupertino aan speciale Apple Watch-bandjes zou werken, die dit soort functies ingebouwd hadden. Gecombineerd met dit gerucht schetst dit een realistisch beeld: los verkrijgbare Apple Watch-bandjes met een ingebouwde glucosemeter voor diabetici. Horen we hier meer over op WWDC? Of moeten we wachten tot dit najaar als de Apple Watch Series 3 onthuld wordt?

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: CNBC
Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen