Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple Watch krijgt veel minder gezondheidsfuncties dan gepland

Rutger Otto
17 februari 2015, 8:46
1 min leestijd
Apple Watch krijgt veel minder gezondheidsfuncties dan gepland

Tijdens het ontwerpen van de Apple Watch, moest Apple afstand doen van een aantal zeer geavanceerde gezondheidstoepassingen. Ze waren namelijk niet betrouwbaar genoeg.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch gezondheidsfuncties

Aanvankelijk had de Apple Watch veel meer moeten kunnen dan het apparaat dat Tim Cook ons vorig jaar toonde. Het bedrijf had een wearable willen maken die je gezondheid helemaal in kaart kon brengen, van bloeddruk en hartslag tot hoeveel stress de drager heeft. Dat hebben verschillende bronnen aan het doorgaans betrouwbare Wall Street Journal verteld.

Technologisch kreeg Apple het echter niet voor de volle honderd procent werkend, waardoor het bedrijf in problemen zou komen met regelgeving. De geavanceerde functies die niet werkten, zijn er dus uitgehaald. Dat betekent dat alles wat de Apple Watch doet als hij uitkomt in april, uitstekend moet werken.

apple watch gezondheidsfuncties

Algemene functies

Het leverde voor het bedrijf van Tim Cook wel problemen op om de smartwatch in de markt te zetten. Aanvankelijk beoogde Apple een wearable die gezondheid en fitness perfect kon monitoren. De technologie en betrouwbaarheid van componenten konden de standaarden van Apple niet halen. Zo reageerde de metingen anders op verschillende huidtypen en op hoe strak de Apple Watch om de pols zat.

Apple Watch kopen

Voor de eerste Apple Watch wordt dus een meer een algemene smartwatch, die de focus verdeelt over verschillende functies en niet nadrukkelijk op gezondheid. Daarnaast moet het een mode-accessoire worden én kun je ermee betalen dankzij Apple Pay.

Apple Watch Sport meest gemaakt

Wall Street Journal schrijft ook dat Apple 5 tot 6 miljoen Apple Watches op de markt hoopt te brengen in April. De helft van de wearables moet de goedkoopste Apple Watch Sport zijn, 33 procent de standaard Apple Watch en er blijft 17 procent over voor de dure, gouden Apple Watch Edition.

Lees meer over de Apple Watch

Bron: WSJ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu