Dit zegt Apple’s fitness-expert over Apple Watch gezondheidsfuncties

Rutger Otto
10 augustus 2015, 8:35
2 min leestijd
Dit zegt Apple’s fitness-expert over Apple Watch gezondheidsfuncties

Die activiteitstracker in de Apple Watch, voor wie is die nu eigenlijk? Nou, voor iedereen, zegt Jay Blahnik. De fitnessfuncties van de Apple Watch moeten alle dragers gezonder maken.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch-gezondheidsfuncties

Jay Blahnik staat bij Apple aan het roer als het gaat om fitness en gezondheid. Voordat hij bij Apple werd binnengehaald als fitness-expert, waar hij meewerkte aan de Apple Watch, zette hij bij Nike het sociale fitness-platform op en werkte hij aan de Nike+ FuelBand (die Tim Cook ooit nog droeg). Met Outside sprak Blahnik over de Apple Watch en dan met name over de gezondheidsfuncties die daarin verwerkt zitten.

Blahnik kreeg de taak om uit te vinden waaraan een fitness-apparaat van Apple zou moeten voldoen. Zijn antwoord: pak de kern. “Het team stelde zichzelf de vraag, ‘Fitness- en activiteitstrends komen en gaan, maar wat is altijd een goede aanbeveling?'”, zegt hij tegen Outside. “Dat komt neer op minder zitten, meer bewegen en actief sporten.” Vanuit die formule ontstond Activiteit, de app met drie gekleurde cirkels die een Watch-drager elke dag probeert vol te krijgen.

apple watch activity

Ook voor pro’s

Sommige van de echte sportfanaten klagen dat de Apple Watch niet genoeg kan. Zo is het niet mogelijk om intervaltraining te registreren of op te zetten. Dat is zo, maar zelfs zij kunnen volgens Blahnik iets van de Apple Watch leren. “Sporters zeggen tegen ons, ‘Ik wist niet dat ik een activiteitstracker nodig had omdat ik elke ochtend een stuk ga hardlopen, maar nu weet ik dat ik de rest van de dag veel zit’. Daardoor worden ze gemotiveerd om meer te staan. Of ze leren dat ze meer calorieën verbranden als ze overdag iets meer bewegen. Niet alleen beginners hebben er profijt van.”

Motivatie noemt Blahnik als één van de sterkste punten van de Apple Watch. “Dat is net zo belangrijk als zien hoe snel ik heb gelopen of hoe ver ik ben.” Volgens de gezondheid-expert is de volgende stap die de Watch gaat maken de komst van native apps, oftewel apps die vanaf de Apple Watch worden gedraaid. “We houden Activiteit als centrale app, maar we verwachten niet dat topsporters onze Workout-app gebruiken in plaats van Strava.” Kortom: het maakt Apple niet uit hoe, als je maar genoeg beweegt.

Lees meer over de Apple Watch

Bron: Outside
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu