‘Apple Watch-dragers zeggen gezonder te leven’

Rutger Otto
30 juli 2015, 12:24
2 min leestijd
‘Apple Watch-dragers zeggen gezonder te leven’

In enkele landen is de Apple Watch inmiddels bijna vier maanden verkrijgbaar. Dragers van het eerste uur melden dat de Watch hen heeft aangespoord tot een gezonder leven.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch gezonder leven

Dat heeft onderzoeksbureau Wristly getoond. Mensen die een Apple Watch gekocht hebben, zijn meer gaan wandelen en sporten dan voorheen. Ook maken ze meer gezonde keuzes. Wristly hield een onderzoek onder bijna duizend Apple Watch-kopers. Meer dan driekwart van de respondenten is het bijvoorbeeld ‘eens’ of ‘helemaal mee eens’ dat ze meer zijn gaan staan sinds ze een Apple Watch dragen.

Meer dan de helft geeft aan gezonder te zijn gaan leven. 67 procent van de ondervraagden zegt meer te wandelen, 59 procent maakt betere keuzes wat betreft gezondheid en 57 procent is meer gaan sporten met de Apple Watch.

apple watch gezonder

Staan en bewegen

De gebruikers zijn tot nu toe over het algemeen tevreden met de gezondheid- en fitnessfuncties van de Apple Watch, vooral Apple’s eigen apps worden door de dragers geprezen. Van de respondenten zegt 89 procent tevreden of heel tevreden te zijn met de Activiteit-app. Zo’n 80 procent vindt de hartslagmeter goed werken en zegt tevreden te zijn met de herinnering om elk uur te gaan staan. Iets meer dan 75 procent is tevreden met de Workout-app van Apple op de Watch.

Volgens Wristly helpt de Apple Watch echt met het veranderen van een ‘ongezonde’ levensstijl. Als je de smartwatch daarvoor wil inzetten, zul je wel moeten doen wat de wearable zegt, dus zelfdiscipline blijft belangrijk. Ook moet je de Apple Watch vaak dragen. Van de respondenten zegt 86 procent het horloge dagelijks om te hebben. 12,3 procent draagt de Apple Watch ‘meestal’ en 1,3 procent geeft aan de Watch soms dagen niet te dragen. Slechts drie mensen vulden in de Apple Watch niet langer meer om te hebben.

Hoe verbetert de Apple Watch jouw gezondheid? Deel het met ons!

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen