‘Apple Watch ligt vanaf maart in de winkels’

Rutger Otto
7 januari 2015, 8:56
1 min leestijd
‘Apple Watch ligt vanaf maart in de winkels’

De Apple Watch stond tot nu toe gepland voor ‘begin 2015’, maar volgens een nieuw gerucht ligt de wearable vanaf maart in de winkels. Het personeel van Apple wordt in februari op de verkoop voorbereid.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch gerucht

Dat meldt 9To5Mac op basis van bronnen die bekend zijn met de Apple Watch-productie. Volgens die bronnen ligt Apple op schema om de Apple Watch in de Verenigde Staten nog voor het einde van maart in de schappen te brengen.

Verder zal Apple eerst een uitgebreide testfase in gaan met personeel. Zo zullen één of twee afgevaardigden van Amerikaanse Apple Stores vooraf afreizen naar Apple-kantoren in Cupertino, Californië of Austin (Texas) om ingelicht te worden over de Apple Watch. Deze trainingen zullen in de week van 9 tot 16 februari plaatsvinden. Daarna leren de afgevaardigden hun bevindingen weer aan personeel in ‘hun’ Apple Store.

Sinds de Apple Watch in september 2014 werd aangekondigd, heeft Apple het product aan meerdere testen onderworpen. Zo is de accu uitvoeriger onderzocht en is er geschaafd aan het Watch OS waarop de smartwatch zal draaien.

gouden apple watch

Apple Watch in Nederland

Of de Apple Watch in maart ook in Nederland te koop zal zijn, is nog onbekend. Sowieso weten we eigenlijk nog maar weinig over Apples eerste smartwatch, wel is duidelijk dat hij in drie basismodellen komt: de standaard, Sport en Edition, die naar eigen smaak zijn aan te passen door verschillende bandjes en uitvoering van het ‘uurwerk’. Er zijn twee schermformaten en apps worden in een soort bubbels weergegeven. De besturing van het apparaat werkt met touch en het kroontje op de zijkant waarmee je bijvoorbeeld door de apps scrollt.

Lees meer over de Apple Watch

Via: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu