Apple Watch-dragers kijken 4 of 5 keer per uur naar pols

Erwin Vogelaar
27 november 2015, 17:53
2 min leestijd
Apple Watch-dragers kijken 4 of 5 keer per uur naar pols

Apple Watch-dragers gebruiken hun horloge voornamelijk voor het kijken naar de tijd of om notificaties te lezen. Om dit te doen kijken ze gemiddeld 4 of 5 keer per uur naar hun pols.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch-gebruik

Bij het kijken naar de Apple Watch zal de drager 50 procent van de tijd niet verder gaan dan de watchface. Hoewel de watchface meer informatie kan tonen dan de tijd, zal de wearable in de meeste gevallen fungeren als normaal horloge. Dragers nemen gemiddeld 3,8 secondes om de watchface te bekijken. Verder kijken ze voornamelijk naar het horloge om notificaties te lezen.

De resultaten komen voort uit twee verschillende onderzoeken. Het eerste onderzoek, van onderzoeksbedrijf Wristly, kijkt hoe vaak we onze Apple Watch gebruiken. Deze data is verkregen uit een wekelijkse enquête met 2.400 Apple Watch-gebruikers, waarvan 1.450 respondenten de vraag over hun gebruik hebben beantwoord. Gemiddeld kijken de ondervraagden vier of vijf keer per uur naar hun horloge, wat omgerekend 60 tot 80 keer per dag is.

Apple Watch-acties

In een andere studie, van het Mobile Life Centre van de Universiteit van Stockholm, is gekeken wat men voornamelijk doet met de Apple Watch. Hiervoor hebben twaalf mensen een Apple Watch en een draagbare camera gekregen, om 34 dagen lang het gebruik in de gaten te houden. Afgezien van het kijken naar de klok, werd 17 procent van de tijd gebruikt om notificaties te lezen. Daar namen de onderzochten gemiddeld 9,2 seconden per keer voor.

apple watch gebruik

Het langst werd de Apple Watch gebruikt om te kijken naar kaarten, om zo de weg de vinden. Gemiddeld 46,9 seconden per keer. In de onderzochte tijd werd de Apple Watch maar acht keer gebruikt om te bellen en maar twee keer gebruikt om te mailen. Met twaalf mensen gaat het hier echter ook om maar een kleine indruk. Wel is het duidelijk dat de Apple Watch voornamelijk gebruikt wordt als normaal horloge en verder voor korte acties waar voorheen de iPhone voor gepakt werd.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen