‘Apple Watch games moeten slechts een paar seconde duren per spel’

Rutger Otto
5 juni 2015, 12:29
2 min leestijd
‘Apple Watch games moeten slechts een paar seconde duren per spel’

De Apple Watch lijkt met het kleine schermpje niet heel geschikt om spelletjes op te spelen, maar het kan wel. Als je er maar goed en logisch mee omgaat. Dat betekent: ultrakorte spelsessies.

Lees verder na de advertentie.

Korte Apple Watch games

Daar kwamen de makers van Runeblade bijvoorbeeld achter, die een fantasy-game voor de Watch ontwikkelden. Runeblade is een app die slim omgaat met de beperkingen van gamen op een smartwatch. Op de achtergrond blijft het spelletje ‘doorspelen’ als jij niet kijkt. Als speler maak je alleen de belangrijke (strategische) keuzes in het spel, waarin een oorlog woedt tegen goden en monsters.

“Hoewel spelers meestal slechts 15 seconden per keer aan het spel besteden, komen sommigen wel honderd keer per dag terug”, zegt Aki Järvilehto van Everywear Games, de Finse studio die Runeblade maakte. “De Apple Watch is altijd ‘een Glance van je vandaan”, zegt hij. “Wij zien het als het game-platform van 2015.”

runeblade k

Nieuwe spelconcepten

Toch moeten ontwikkelaars anders nadenken over hun spellen. “Je kan er toffe dingen mee doen, maar er zijn natuurlijk wel limieten aan”, zegt Maximo Cavazzani, de maker van het populaire spel Trivia Crack. “Het is bijvoorbeeld lastig om geld te verdienen als het geen betaalde app is. Er is geen ruimte voor advertenties.”

Sommige ontwikkelaars zijn nog een beetje skeptisch over games op de Apple Watch. “Je moet een heel nieuwe manier bedenken om de aandacht van spelers erbij te houden”, zegt een ontwikkelaar. Apple werkt overigens aan een manier om makers meer flexibiliteit te geven. Waarschijnlijk kondigt het bedrijf tijdens de WWDC aan dat ontwikkelaars meer toegang krijgen tot de mogelijkheden van de Watch. Wellicht wordt er ook een oplossing verzonnen om advertenties in apps op de Watch te tonen, al hoopt de gebruiker natuurlijk van niet.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen