Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Dit is één van de eerste games voor de Apple Watch

Rutger Otto
22 januari 2015, 12:02
2 min leestijd
Dit is één van de eerste games voor de Apple Watch

Het scherm van de Apple Watch lijkt misschien te klein om er spelletjes op te kunnen spelen, maar dat is het niet. Ontwikkelaar NimbleBit heeft alvast een game aangekondigd voor Apples wearable, genaamd Letterpad.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch game

Letterpad is een woordspelletje dat je een grid van 9 letters voorschotelt. De app geeft de gebruiker een bepaald thema, waarbinnen je woorden moet maken met de letters op het scherm. Dat doe je door veegbewegingen te maken langs de letters, zoals we dat bij spellen als Ruzzle op iOS al eerder hebben gezien.

Het spel is volgens NimbleBit (bekend van apps als Tiny Tower en Golfinity) al zo goed als af en zal te spelen zijn op de Apple Watch. De onderstaande afbeelding toont alvast hoe dat eruit komt te zien. De app geeft in het voorbeeld als thema ‘hawaii’. Met de letters op het grid kunnen dan woorden gemaakt worden die daarmee te maken hebben, zoals surf. Het is ook mogelijk een menu op te roepen met instellingen of acties voor het spel.

apple watch game

Verbinding met iPhone

Hoewel de Apple Watch geen heel sterke processor aan boord heeft en ook de accu niet groot is, zullen de eerste apps volledig afhankelijk zijn van de verbinding met de iPhone, die apps naar de wearable projecteert. Op die manier kan de Apple Watch zuiniger werken.

Hoewel de Apple Watch zo zijn limieten heeft wat betreft gaming, kunnen ontwikkelaars wel interessante nieuwe spelconcepten bedenken voor de unieke functies als Taptic Engine en Force Touch, dat aanvoelt of je hard of licht op het scherm drukt.

Release waarschijnlijk in maart

De smartwatch van Apple komt waarschijnlijk in maart uit in de Verenigde Staten, maar zeker is dat niet. Ook is nog onduidelijk wanneer het apparaat in Nederland en België zal uitkomen. De goedkoopste versie van de Apple Watch zal 349 dollar gaan kosten.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen