Meet welk Apple Watch formaat jou het beste staat
Rutger Otto

Als je wil weten of je voor de 38mm- of 42mm-versie van de Apple Watch moet gaan, kun je de modellen nu op ware grootte op je iPhone bekijken.

Apple Watch formaat

De Apple Watch komt in twee varianten beschikbaar, zodat zowel mensen met dunnere als stevige polsen een passend exemplaar kunnen aanschaffen. De Apple Watch is voorlopig nog niet in Nederland beschikbaar, maar je kunt al wel meten hoe groot de smartwatches precies zijn.


Daarvoor heb je de Apple Store-app nodig. Daarmee is de ware grootte op een iPhone weer te geven. Daarvoor moet je wel een ander land instellen binnen de app die volgende maand al Apple Watches gaan verkopen. Volg onderstaand stappenplan om de smartwatchformaten in beeld te brengen.
apple watch formaat

  1. Open de Apple Store-app
  2. Ga naar Account
  3. Tik op land en kies één van de landen die de Apple Watch in april verkoopt, zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten. Wij gaan uit van een Engelstalige keuze.
  4. Ga naar Featured linksonder in beeld
  5. Tik op Learn More bij één van de Apple Watches
  6. Kies rechtsboven voor View pricing
  7. Tik op Compare case sizes en schakel tussen de 38mm en 42mm varianten

Aardige indruk

Door de iPhone op je pols te leggen, krijg je een redelijke indruk van de grootte van de Apple Watch. Bij kleinere iPhones zoals de iPhone 5S kun je beter meten, omdat er bij de iPhone 6 en 6 Plus meer witruimte op het scherm komt. Natuurlijk geeft het geen perfecte indruk – je kunt er beter écht een dragen – want ook de dikte van de Apple Watch (10,5mm) komt niet helemaal over. Wel geeft het een goed beeld van hoe groot het scherm is dat op je pols rust.

Voor welke versie ga jij? Laat het hieronder in de comments weten!

Lees het laatste nieuws over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.