Hackers draaien apps als Flappy Bird op Apple Watch

Rutger Otto
17 juni 2015, 10:27
2 min leestijd
Hackers draaien apps als Flappy Bird op Apple Watch

Na de WWDC werd watchOS 2 gelanceerd door Apple, waarna ontwikkelaars ermee aan de slag konden. Inmiddels hebben enkelen van hen het voor elkaar gekregen om apps (en games) puur op de Apple Watch te laten draaien.

Lees verder na de advertentie.

Restricties

Het is één van de verbeteringen in watchOS 2 dat ontwikkelaars meer toegang krijgen tot de software. Het wordt voor hen nu eindelijk mogelijk om apps te maken die zonder hulp van je iPhone op de Apple Watch draaien. Wat blijkt: Apple is nog steeds best wel streng en ontwikkelaars moeten WatchKit en Apple Watch-interfaces gebruiken.

Aan de ene kant is dat positief, want zo ziet alles er op je Apple Watch in één stijl uit en blijft hij stijlvol en een eenheid. Aan de andere kant betekent dat dat meer geavanceerde toepassingen nog steeds niet mogelijk zijn.

Toch is het enkele ontwikkelaars in de afgelopen week al gelukt om de restricties van Apple te omzeilen. Dat levert bijvoorbeeld de game (Nano)Canabalt op op de Apple Watch, met geluid en al. Dat ziet er zo uit:

Apple Watch Flappy Bird

Naast Canabalt is ook Flappy Bird al speelbaar op watchOS 2. Ontwikkelaar Hamza Sood tweette dat hij het spelletje werkend had gekregen op de Apple Watch. Hij paste zelfs de besturing aan. Naast dat je op het scherm kan tikken, laat je de vogel ook vliegen door aan de Digitale Kroon te draaien.

WatchOS 2

Apple heeft ontwikkelaars geen toestemming gegeven om deze software te gebruiken, dus je hoeft de games voorlopig niet in de Store te verwachten. Wel geven dit soort filmpjes aan wat er allemaal nog mogelijk is met de Watch.

Aankomende herfst komt watchOS 2 uit. Gebruikers kunnen daar onder meer apps mee draaien die aangedreven worden door de Apple Watch zelf. Ook krijgen ontwikkelaars toegang tot de Digitale Kroon, de microfoon en verschillende sensoren zoals de accelerometer en de hartslagmeter.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen