Video’s tonen Apple Pay en activiteiten-apps op Apple Watch
Rutger Otto

Apple maakt zijn ‘Guided Tours’ over de Apple Watch compleet met de laatste drie video’s. Ze gaan over Apple Pay, Activiteit en Workout.

Apple Watch filmpjes

De afgelopen weken heeft Apple steeds enkele video’s geüpload die meer informatie verschaffen over de werking van de Apple Watch, die morgen bij de eerste mensen wordt geleverd. De filmpjes gingen onder meer over het instellen van een uurwerk, telefoneren en het gebruik van Siri. We hadden nog drie nieuwe video’s van Apple tegoed en die staan inmiddels ook online.

1. Activiteit

De Activiteit-app op de Apple Watch houdt dagelijks bij hoeveel een drager beweegt. Als een gebruiker het wil, kan de Apple Watch hem met deze app motiveren om meer te bewegen door doelen in te stellen, zoals meer staan of meer calorieën verbranden.

https://www.youtube.com/watch?v=y1nqy2CPbQU

2. Workout

Workout gaat net een stapje verder en kun je gebruiken als je echt gaat sporten. Zo kan het activiteiten als hardlopen en fietsen registreren. Draag je een iPhone met je mee, dan kun je van diens GPS gebruikmaken om je sportsessie nog beter vast te leggen.

https://www.youtube.com/watch?v=BDQYCBjXsaw

3. Apple Pay

Hoewel zowel de Apple Watch als Apple Pay nog niet officieel in Nederland beschikbaar zijn, kun je al wel bekijken hoe betalen met de smartwatch werkt. Het filmpje toont hoe je Apple Pay op je iPhone koppelt en hoe je er in een winkel mee afrekent. Dat gaat simpelweg door de knop aan de zijkant twee keer in te drukken. Je kan dan de gekoppelde kaarten kiezen waarmee je wil betalen en vervolgens hou je de smartwatch bij de betaalterminal. Is de betaling geslaagd, dan voel je een trilling en hoor je een geluidje.

https://www.youtube.com/watch?v=LQmASmoMYwg

Lees het laatste nieuws over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.