‘Apple Watch Explorer-editie heeft stevige behuizing en groter scherm’

7 juli 2022, 11:18
2 min leestijd
‘Apple Watch Explorer-editie heeft stevige behuizing en groter scherm’

Apple komt volgens meerdere bronnen met een extra stevige Apple Watch, die zelfs de meest extreme sporten overleeft. In dit artikel lees je alles over het nog onaangekondigde horloge.

Lees verder na de advertentie.

Extra stevig Apple-horloge komt later dit jaar

Apple werkt aan een Apple Watch met een behuizing die steviger is dan het reguliere model. Dat schrijft Bloomberg, een bekende en betrouwbare bron op het gebied van Apple-geruchten. Verrassend genoeg krijgt het horloge naar verluidt een scherm dat groter is dan ieder ander Apple Watch-scherm. Het zou gaan om een 1,99 inch-display, waardoor de behuizing naar verwachting ook weer een stukje groeit.

Of het scherm van de Apple Watch Series 8 ook van formaat verandert, is nog niet helemaal zeker. Volgens Bloomberg is de nieuwe schermgrootte ‘een van de key-feautures‘ van het stevige horloge. De kans is dus klein dat ook het reguliere model een groter display krijgt. De ‘Explorer-editie’, zoals men het sporthorloge in de wandelgangen noemt, toont met zijn grotere scherm meer informatie tijdens work-outs.

Apple Watch Series 7

Om het nieuwe horloge steviger te maken, laat Apple de aluminium uitvoering achterwege. Waarschijnlijk kiest de iPhone-maker voor een sterker materiaal, zoals staal of titanium. Ook krijgt de Watch een grotere accu; omdat de behuizing en het scherm groeien, is hier namelijk ruimte voor. Dit alles zorgt helaas wel voor een hoger prijskaartje. De ‘Explorer-editie’ zou namelijk nóg duurder worden dat de stalen Apple Watch Series 7 met 4G-ondersteuning.

Meer over de toekomst van de Apple Watch

Apple kondigt dit najaar drie nieuwe horloges aan. Dit zijn de Apple Watch Series 8, nieuwe Apple Watch SE en de extra stevige Apple Watch waarover dit artikel gaat. Helaas krijgen de horloges volgens de geruchten geen nieuwe gezondheidssensoren. Er wordt al jaren gesproken over de komst van een bloedsuikermeter, maar deze is nog niet klaar voor gebruik.

Lees ook: ‘Apple Watch Series 8 krijgt nieuw design (met plat scherm)’

De nieuwe Apple Watch-modellen komen naar verwachting ergens in september op de markt. Wil je niks over de Apple Watch ‘Explorer-editie’ missen? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief, download de gratis iPhoned-app en houd de site in de gaten.

Via: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 8
Apple Watch Series 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu