Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

Update Apple Watch event: korte samenvatting van onthullingen

Gijs Ettes
9 maart 2015, 18:00
2 min leestijd
Update Apple Watch event: korte samenvatting van onthullingen

Vanavond om 18.00 uur Nederlandse tijd vond het Spring Forward-event van Apple plaats, waar we meer te weten kwamen over de Apple Watch, nieuwe Macbook en ResearchKit.  

Lees verder na de advertentie.

Update: Apple Watch event ten einde

apple watch event

Het Spring Forward event is inmiddels ten einde en de livestream is dan ook niet meer te bekijken. Tijdens de keynote deed Apple de nieuwe Macbook uit de doeken, die dunner en lichter is en in april verschijnt, alsmede upgrades voor de bestaande Macbook Air en Pro. Ook presenteerde de fabrikant ResearchKit, een softwareframework voor de medische wereld dat nauw samenwerkt met iPhone en HealthKit.

Uiteraard stond Spring Forward ook in het teken van de Apple Watch en alle mogelijkheden en apps die deze te bieden heeft. Het slimme horloge is vanaf 24 april verkrijgbaar in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada, China, Australië en Hong Kong, maar dus nog niet in Nederland en België. De Apple Watch prijzen liggen tussen de 399 euro (voor de 38mm Sport) en 18.000 euro (voor de meest luxe uitvoering van de Edition).

Tot slot maakte Apple bekend dat iOS 8.2 downloaden vanaf vandaag mogelijk is. De update wordt over-the-air beschikbaar en voegt onder meer Apple Watch-ondersteuning toe.

Terugkijken: Apple keynote met de Apple Watch en nieuwe Macbook.

Volg het Apple Watch event

Apple Watch event livestream

Het Apple Watch event vindt plaats in het Yerba Buena Center for the Arts Theater in San Francisco, maar is voor alle Apple-fans te volgen dankzij de livestream die het bedrijf ter beschikking stelt. Tijdens het event wordt meer duidelijk over de Apple Watch en maken we mogelijk ook kennis met een nieuwe Macbook Air met een 12 inch-scherm.

Daarnaast wordt de release van iOS 8.2 verwacht en kunnen we misschien een vernieuwde Apple TV of iPad (Pro?) tegemoetzien. Dat laatste lijkt echter minder waarschijnlijk, ondanks alle geruchten. Lees ook: dit kun je verwachten van het Apple Watch-event vanavond.

Zo kijk je de Apple Watch livestream

De livestream van het Apple Watch event is vanaf vanavond (9 maart) om 18.00 uur te bekijken voor iedereen met een iPhone, iPad of iPad touch (iOS-versie 6.2+) door naar deze pagina te gaan. Gebruikers van een Mac en MacBook (OS X 10.6.8+) gaan naar deze website en gebruikers van een tweede of derde generatie Apple TV vinden de livestream via het Apple Events-kanaal.

Let er echter wel op dat de officiële livestream alleen op Apple-apparaten werkt en dus niet op je Windows- of Linux-computer of je Android-telefoon. Die gebruikers wordt geadviseerd om de livestream te volgen via een website als Ustream.

Handige liveblogs

Hoewel liveblogs – zoals de naam al doet vermoeden – niet live beelden uitzenden, is het toch interessant om er een aantal te volgen. Anderhalf uur lang doen verschillende sites hun best om je zo snel mogelijk van het laatste nieuws te voorzien. Hieronder hebben we een aantal aanraders voor je op een rijtje gezet.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen