De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Binnenkort kun je hartfilmpjes maken met je Apple Watch’

Michel van 't Klaphek
28 november 2018, 19:32
2 min leestijd
‘Binnenkort kun je hartfilmpjes maken met je Apple Watch’

Over een paar weken kunnen Apple Watch Series 4-bezitters hartfilmpjes maken. De functie is goedgekeurd door de Amerikaanse autoriteiten en via een trucje zouden ook Nederlanders ermee aan de slag kunnen.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Watch ECG-functie beschikbaar in watchOS 5.1.2’

De Apple Watch Series 4 bekommert zich meer dan ooit om jouw gezondheid. Naast een ingebouwde valdetectie, die automatisch alarm slaat als je een smakkerd maakt, beschikt het horloge ook over een ECG-functie. Hiermee kun je hartfilmpjes maken. Volgens MacRumors maakt Apple de functie openbaar met de release van watchOS 5.1.2.

Deze software-versie wordt momenteel gecontroleerd door een groepje bètatesters en komt vermoedelijk binnen een paar weken voor iedereen uit. De website zegt een document bedoeld voor Apple Store-personeel in handen te hebben waarin staat uitgelegd wat de ECG-functie precies doet.

Apple Watch Series 4 review

Waarschijnlijk kunnen Nederlandse Apple Watch-bezitters nog niet direct hartfilmpjes maken. We vermoeden dat de functie eerst in de Verenigde Staten uitrolt en daarna per land uitkomt. De plaatselijke waakhond moet namelijk groen licht geven voordat een apparaat medische scans mag uitvoeren.

Zo maak je straks een hartfilmpje

Alle Apple Watch Series 4-exemplaren beschikken over de ECG-functie: het moet simpelweg met een software-update geactiveerd worden. Door je vinger 30 seconden op de Digitale Kroon te leggen kunnen hartritmestoornissen vroegtijdig worden opgespoord.

In een vroege versie van watchOS 5.1 stond dat Apple op basis van je locatie bepaalt of de functie werkt, of niet. Door tijdens het instellen aan te geven dat je in de Verenigde Staten woont zou je (in theorie) op die manier tóch hartritmefilmpjes kunnen maken, ook al woon je in Nederland.

Neem echter wel een slag om de arm. Het is goed mogelijk dat Apple met de release van watchOS 5.1.2 een extra controle heeft ingebouwd om je echte locatie te checken.

Het laatste nieuws over watchOS 5

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen