‘Dit is waarom de nieuwe Apple Watch andere knoppen krijgt’

Michel van 't Klaphek
9 juni 2018, 13:06
2 min leestijd

Nieuwe Apple Watches krijgen drukgevoelige knoppen met haptische feedback. Dit betekent dat je de digitale kroon en selectieknop niet meer daadwerkelijk indrukt: de feedback wordt gesimuleerd. Waarom zou Apple hiervoor kiezen?

Lees verder na de advertentie.

Waarom de Apple Watch drukgevoelige knoppen krijgt

Dat zegt Fast Company. De website heeft gesproken met enkele insiders die op de hoogte zijn van Apples nieuwe plannen. We verwachten de nieuwe Watch later dit jaar te zien. Het is onbekend of dit model al over de drukgevoelige knoppen beschikt, of dat we tot 2019 moeten wachten.

Haptische feedback was voor het eerst aanwezig in de iPhone 7 (Plus). Zodra je de thuisknop indrukt lijkt het alsof de button daadwerkelijk naar beneden gaat, terwijl dit in feite niet zo is. De feedback wordt namelijk gesimuleerd met een korte vibratie. Verder verandert er niets aan de indeling van de knoppen. Je moet dus blijven draaien aan de digitale kroon en ook de selectieknop blijft aanwezig.

Voordelen van drukgevoelige knoppen

Drukgevoelige knoppen hebben diverse voordelen. Ten eerste neemt de waterdichtheid van het slimme horloge toe. Daarnaast kan het veermechanisme achterwege worden gelaten, waardoor ruimte wordt bespaard. Hierdoor kan de accu vergroot worden, met een langere accuduur tot gevolg. Ten slotte bestaat de behuizing voortaan uit een solide geheel, waardoor de productiesnelheid omhoog kan.

Ook gaat de nieuwe Apple Watch zich meer focussen op gezondheid. De bovenkant van de fysieke knoppen zouden worden uitgerust met sensoren die vitale lichaamsfuncties van gebruikers in de gaten kunnen houden. Dit gerucht ligt in dezelfde lijn als de watchOS 5-presentatie, waarin eveneens de focus op digitale gezondheid lag.

Ook interessant: watchOS 5 gepresenteerd: dit is er allemaal nieuw

Het rapport van Fast Company besluit met de voorspelling dat de Apple Watch in de toekomst helemaal geen fysieke knoppen meer heeft. In plaats daarvan zitten er touchscreens aan de zijkant die reageren op vingeraanrakingen.

Het laatste nieuws over watchOS 5

Bron: Fast Company
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen