Apple onderzoekt slimme bandjes en draagbare lader voor Apple Watch

Lars Paijmans
28 februari 2018, 9:23
2 min leestijd
Apple onderzoekt slimme bandjes en draagbare lader voor Apple Watch

Dankzij een nieuw patent weten we beter waar Apple momenteel aan werkt. Het bedrijf onderzoekt een Apple Watch doosje dat het horloge direct oplaadt. Een uitkomst voor als de smartwatch ook slimme bandjes krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch draagbare lader duikt op in patent

Patently Apple ontdekte het patent, dat dankzij de bijgeleverde afbeeldingen weinig aan de verbeelding overlaat. De oplaad-doos lijkt een product te worden vooral een praktische functie.

Apple Watch draagbare lader

Als je nu een dag van huis bent moet je een Apple Watch-oplader met je meenemen. Deze heeft een lange snoer, ligt waarschijnlijk op een vaste plek in je huis en is vooral onhandig om in je tas te stoppen. Ook Apple lijkt dit te beseffen en onderzoekt daarom de mogelijkheden van een Apple Watch opbergdoosje dat ook fungeert als draadloze lader.

Door voor je vertrek dit doosje op te laden, kun je vervolgens op ieder moment de Apple Watch er in plaatsen om de accu bij te vullen. De oplaaddoos heeft een rechthoekig ontwerp, met een uitsparing voor de bandjes en de Apple Watch zelf. Door een magneetsysteem blijft alles netjes op zijn plek.

Omdat het opladen in de case gebeurt, kun je het doosje inclusief Apple Watch gewoon in je tas stoppen terwijl hij zijn werk doet. Opvallend genoeg bespreekt het patent ook ‘Smart Bands’ voor de Apple Watch, slimme bandjes met extra sensoren die ook van stroom moeten worden voorzien.

Slimme Apple Watch-bandjes op komst?

Dit is niet de eerste aanwijzing dat Apple aan dergelijke slimme horlogebandjes werkt. Het bedrijf zou bijvoorbeeld een glucosemeter in een bandje willen verwerken. Deze sluit je simpelweg aan op een kleine poort aan de binnenkant van de Apple Watch, die nu verborgen zit omdat er een ander bandje tegenaan geklikt zit.

Zoals ook bij andere patenten het geval is, weten we natuurlijk niet of en wanneer Apple deze twee producten daadwerkelijk aankondigt. Toch geven deze teksten en afbeeldingen altijd een interessant kijkje in de keuken van het bedrijf, en laat het goed zien op welke vlakken Apple probeert te innoveren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen