‘Apple Watch docks van derden met ingebouwde oplader toegestaan’

Rutger Otto
23 juli 2015, 12:24
2 min leestijd
‘Apple Watch docks van derden met ingebouwde oplader toegestaan’

Apple staat binnenkort toe dat ook andere bedrijven docks en stands voor de Apple Watch mogen maken met geïntegreerde oplaadpads.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch docks

Dit soort Apple Watch docks en stands worden binnenkort toegevoegd aan het Made for iPhone/iPad/iPod (MFi)-programma, zo schrijft 9to5Mac op basis van anonieme bronnen. Momenteel is het zo dat bedrijven wel docks kunnen maken voor de Apple Watch, maar dan moeten ze een opening vrij houden om de oplader en kabel van de Apple Watch er in kwijt te kunnen.

Dat is wellicht een beetje onhandig, al zul je de kabel er waarschijnlijk gewoon de hele dag in kunnen laten zitten, want de Apple Watch gaat met gemak een dag mee. Vanuit een estetisch oogpunt zou het wel mooier zijn als de kabel en pad weggewerkt zouden worden in het design. Dan kan je eigen oplaadkabel in je tas blijven zitten voor noodgevallen of als je op vakantie gaat.

Apple gaat nu toestaan dat derde partijen oplaadmodules in hun producten mogen gebruiken. Zo kunnen ontwikkelaars een eigen Apple Watch dock of stand maken met een ronde pad waarop de smartwatch rust en oplaadt. Als Apple goedkeuring geeft, worden dat soort docks onderdeel van het MFi-programma en weten consumenten dat het product erkend wordt door Apple.

apple watch draadloos opladen

Mooier design

Het voordeel van deze beslissing is dat klanten meer keuzemogelijkheden krijgen voor Apple Watch docks. Met verschillende designs en mooi weggewerkte kabels hang je jouw Apple Watch voor het slapengaan aan een oplader, zonder dat je nachtkastje een rommel wordt.

Heel snel hoef je dit soort opladers volgens 9to5Mac nog niet te verwachten. De componenten zijn pas sinds deze week beschikbaar voor MFi-partners. Officiële plannen voor de accessoires moeten nog worden goedgekeurd worden. De eerste docks komen waarschijnlijk niet eerder dan tegen het eind van dit jaar.

Lees het laatste Apple Watch nieuws

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen