De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Diepzeeduiken met je Apple Watch: vanaf Series 8 kan het (hopen we)

Piet-Jan Lentjes
5 april 2022, 10:02
2 min leestijd
Diepzeeduiken met je Apple Watch: vanaf Series 8 kan het (hopen we)

De Apple Watch Series 8 krijgt waarschijnlijk een speciale sportversie waarmee je onder andere kunt diepzeeduiken. Dit blijkt uit een nieuw patent van Apple.

Lees verder na de advertentie.

Diepzeeduiken met de Apple Watch

Op dit moment zegt Apple: niet doen! Zelfs met een gloednieuwe Apple Watch Series 7 hoef je het niet te proberen. Toch is de smartwatch van Apple al sinds de Apple Watch Series 2 tijdens het zwemmen te gebruiken. Alleen duiken en vooral diepzeeduiken kun je nu nog vergeten met elke versie van de Watch.

Apple Watch

Nieuw patent waterdichtheid Apple Watch

Apple heeft echter een nieuw patent voor de waterdichtheid van de Apple Watch aangevraagd. De huidige Apple Watch gebruikt een IPX-certificering om de waterdichtheid van het horloge te bepalen. Zo heeft de Apple Watch al sinds Series 2 een IPX 8-rating. Dit betekent dat het horloge waterdicht is tot 50m. Je kunt ermee zwemmen, maar duiken (en diepzeeduiken) is met de huidige Apple Watch echt ‘not done’. Dit komt omdat tijdens het duiken de druk op het horloge een stuk hoger is dan normaal zwemmen.

Van IPX naar ATM

Volgens Bloomberg is Apple nu bezig om over te stappen van een IPX-rating, naar de ATM-certificering. ATM staat voor atmosfeer en met deze rating worden ook horloges voor diepzeeduiken gecertificeerd. Zo maakt een rating van 5 ATM een horloge al geschikt voor het zwemmen, maar er zijn zelfs horloges met een 100 ATM-rating waarmee je dus kunt diepzeeduiken. Als de nieuwe Apple Watch deze ATM-rating gaat krijgen, zou je dus tijdens diepzeeduiken je Apple-horloge om kunnen houden.

Apple Watch robuust

Apple Watch Series 8 voor (extreme) sporten

Er zijn al eerder geruchten geweest over meerdere versies van de Apple Watch Series 8. Naast de reguliere Apple Watch zal er waarschijnlijk ook een robuuste versie verschijnen.

Mark Gurman van Bloomberg zei al eerder dat er dit jaar niet alleen een Apple Watch Series 8 komt. Hij vertelde in een van zijn nieuwsbrieven dat er ook een bijgewerkte versie van de Apple Watch SE gaat verschijnen. Gurman zei toen ook al dat er een Watch komt met een robuuster design. En dat deze Watch vooral gericht is op fanatieke sporters.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe iOS-updates? Houd deze website dan in de gaten, meld je aan voor onze nieuwsbrief en download de iPhoned-app! Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Bron: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 8
Apple Watch Series 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu