Apple Watch sneller op te laden via diagnostische poort
Gijs Ettes

Het diagnostische 6-pin poortje op de Apple Watch kan het horloge sneller en efficiënter opladen. Dat betogen de makers van de Reserve Strap, een alternatief bandje voor de smartwatch met een ingebouwde accu.

Opladen via diagnostische poort

Het idee achter de Reserve Strap is dat de polsband van de Apple Watch dienstdoet als een externe accu, die het horloge oplaadt. Daarnaast wordt er gereedschap meegeleverd om het klepje te openen dat de 6-pin diagnostische poort onderaan de behuizing bedekt. Zodoende kun je er – in theorie – van gebruikmaken om je Watch sneller op te laden.

In bovenstaande video is te zien dat het opladen via de diagnostische poort iets vlotter gaat. In hetzelfde tijdsbestek is een accupercentage van 95 procent haalbaar, terwijl via de reguliere methode (inductie) een percentage van 90 procent wordt behaald. Er is dus een verschil, maar erg groot is dat niet.

Voor de extra functionaliteit die de Reserve Strap biedt, betaal je wel flink. Het accubandje is momenteel te reserveren voor 250 dollar via de website van het bedrijf. De vraag is echter of Apple het toelaat dat de Reserve Strap gebruikmaakt van de diagnostische poort. Om accessoires voor de Apple Watch te mogen ontwikkelen, moeten fabrikanten voldoen aan specifieke richtlijnen en momenteel is het bandje nog niet gecertificeerd.

Waar Apple de poort zelf voor inzet, is officieel niet bekend. Mogelijk gebruikt het bedrijf deze intern voor het opsporen van fouten en het opladen van de Watch.

Zo lang kun je doen met de accu van de Apple Watch.

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.