Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Ervaren hoe de Apple Watch werkt? Probeer deze demo

Rutger Otto
8 januari 2015, 12:57
2 min leestijd
Ervaren hoe de Apple Watch werkt? Probeer deze demo

Het kan nog wel even duren voordat je een Apple Watch om je pols draagt, maar als je benieuwd bent hoe de wearable eruit ziet en hoe het werkt, dan kun je alvast met een demo aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch demo

De Apple Watch staat gepland voor een release in maart, ten minste in Amerika, maar de makers achter nieuws-app Piper hebben alvast een interactief prototype online gezet. De demo kun je in je webbrowser openen en is met je muis te besturen.

Op de website staat een replica van de Apple Watch. Op het homescreen van de smartwatch zijn een aantal apps in de kenmerkende bubbels weergegeven. Deze kun je allemaal aanklikken. Veel van de apps zijn statisch en geven alleen een een indruk van hoe ze er op de Apple Watch uit kunnen zien. Andere apps hebben meer interactieve elementen, zoals de Instagram-mockup. Hiermee kun je door enkele foto’s swipen. In de Muziek-app vind je het nummer A Sky Full of Stars van Coldplay, waar je naar kan luisteren.

apple watch demo

Interactie

Door op het kroontje van de wearable te klikken ga je steeds terug naar het hoofdmenu. De app van Pipes is uiteraard het meest interactief. Door deze te openen krijg je een uitstekend beeld van wat de ontwikkelaar met de app voor ogen heeft. Zo kan je door nieuws swipen, maar presenteert Pipes de ‘What’s Hot’ nieuwtjes op een heel andere manier, namelijk door verhalen als het ware te stapelen. Door de bovenste steeds weg te vegen, kun je het verhaal daaronder openen.

Daarnaast laat de demo ook zien hoe Glances werken, een soort kaartjes van apps om snelle info te tonen op de Apple Watch. Ook toont Pipes hoe notificaties op de wearable eruit zien.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen