Zo ziet de Apple Watch companion-app eruit

Rutger Otto
14 maart 2015, 16:07
2 min leestijd
Zo ziet de Apple Watch companion-app eruit

Met de komst van iOS 8.2 staat de Apple Watch companion-app op je homescreen. Deze app kun je niet verwijderen en er zijn nog niet veel mogelijkheden, maar dit kun je er straks allemaal mee.

Lees verder na de advertentie.

Momenteel kun je de Apple Watch-app eigenlijk alleen gebruiken als je filmpjes over de smartwatch wil kijken. Uiteindelijk moet de App Store voor Apple Watch-apps gaan werken en kun je er een Watch aan koppelen, maar momenteel is dat nog niet mogelijk. Hoe de app er uiteindelijk uit gaat zien, heeft Twitteraar Hamza Sood inmiddels al getoond.

De instellingen

Het instellingen-menu ziet er ongeveer hetzelfde uit als op iOS, behalve dat de icoontjes niet vierkant maar rond zijn. In dit menu pas je alle instellingen voor de wearable aan, van hoe de apps eruitzien tot het instellen van vliegtuigmodus. Ook is het mogelijk om de trillingen en verlichting aan te passen. Het menu heeft een donkere kleur, in tegenstelling tot de instellingen-app van iOS.

apple watch app-1

De klok

Belangrijk op een smartwatch is natuurlijk het uurwerk zodat je de tijd kan zien. Via de Apple Watch companion-app kun je allerlei dingen aan het uurwerk toevoegen, zoals een monogram. Met maximaal vier letters kun je bijvoorbeeld je initialen instellen om de klok persoonlijker te maken en schakel je in de tijd tussen 24-uursweergave en 12-uursweergave.

Handoff en polsdetectieapple watch app-2

De koppeling van iPhone en Apple Watch gaat ver. Begin je een taak op je Apple Watch, dan kun je via Handoff verder gaan op je iPhone. Zo zou het mogelijk zijn een mail te bekijken op de Watch, maar om te antwoorden via de iPhone.

De Apple Watch-app heeft een ‘polsdetectie-modus’. De wearable merkt het als je de smartwatch niet draagt, zodat hij vergrendeld wordt als je hem afdoet. Via een pincode van vier cijfers kun je hem vervolgens weer ontgrendelen.

Vriendenlijst

Je kunt tot twaalf contacten toevoegen aan de Apple Watch. Het is een soort favorietenlijst van de iPhone, maar dan op de Apple Watch. De lijst is op te roepen door op het knopje aan de zijkant van de smartwatch te drukken. Vanuit de lijst kun je contacten bellen, berichten of tekeningen sturen of je hartslag verzenden.

Geluid uitzetten

Het is een zeer handige functie: ‘Cover to Mute’. Hiermee kun je het geluid van de Apple Watch uitzetten als er een notificatie binnenkomt door je handpalm voor drie seconden over het scherm te plaatsen. Dankzij een trilling weet je dat het geluid is uitgeschakeld.

→ Wil je de Apple Watch kopen, kom dan meer te weten over de release en prijzen.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen