Tim Cook geeft positieve draai aan kelderende Apple Watch-cijfers

Lars Paijmans
6 december 2016, 9:12
2 min leestijd
Tim Cook geeft positieve draai aan kelderende Apple Watch-cijfers

Vlak nadat er een nieuw onderzoek stelt dat de Apple Watch cijfers van de verkoop zakken verder dan ooit, spreekt Tim Cook zich uit over de smartwatch. In een mail stelt hij dat de Apple Watch zojuist haar beste verkoopweek in de geschiedenis heeft gehad.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch cijfers zakken verder

De reactie van Cook is opvallend, omdat hij doorgaans nooit e-mails stuurt naar nieuwsorganisaties. Toch kon hij het niet laten om Reuters een berichtje te sturen. “Onze gegevens laten zien dat de Apple Watch het goed doet en een van de populairste cadeaus is voor de feestdagen”, aldus Cook. “De groei in de verkoopcijfers rijst de pan uit.”

Apple Watch cijfers

Cook zegt zelfs dat tijdens de eerste week van de feestdagen-inkopen, de Apple Watch het best verkocht heeft in de geschiedenis van de smartwatch. “Hierdoor zitten we op schema voor het beste kwartaal van de Watch tot nu toe”, besluit Cook.

De reactie van Cook is opvallend, omdat onderzoeksbureau IDC dezelfde dag nog een heel ander beeld schetste. In een onderzoek is te zien hoe de Apple Watch verkopen het laatste kwartaal met 71 procent daalden. Toegegeven, door de komst van de Series 2 en het voorraadtekort was het ook lastig om de afgelopen maanden aan een nieuwe Watch te komen, maar dat verklaart de enorme daling van 71 procent nog niet.

Wanneer toont Apple de cijfers?

Het grote probleem is dat Cook nog steeds niet bereid is om concrete verkoopcijfers van de Apple Watch te delen. Een dergelijke positieve uitspraak klinkt leuk, maar is vooral wat ongeloofwaardig als je dergelijke onderzoeken ziet die wel met cijfers komen. Tijdens de kwartaalcijfers zet Apple de Watch-verkoopcijfers nog steeds onder het kopje ‘overig’, zodat ze samenvallen met de Apple TV en andere accessoires. De vraag is alleen hoe lang Apple het zich nog kan veroorloven om deze cijfers op deze manier weg te moffelen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen