Apple Watch-patent schakelt vrienden in bij noodsituatie

Rutger Otto
10 maart 2016, 14:21
2 min leestijd
Apple Watch-patent schakelt vrienden in bij noodsituatie

Apple heeft een patent ingediend waarmee de Apple Watch nog meer als medisch apparaat kan gaan werken. De smartwatch kan vitale functies meten en automatisch een melding uitzenden als je in nood bent.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch patent voor ‘care events’

Het U.S. Patent and Trademark Office heeft vandaag een nieuw patent gepubliceerd dat door Apple is ingediend. Het patent draagt de naam ‘Care event detection and alerts’. Hiermee kan de Apple Watch dus zogeheten ‘care events’ registreren, bijvoorbeeld om de hartslag te meten. Als daar storingen of andere kwalen in gemeten worden, kan een melding naar familie of nooddiensten worden gestuurd.

Overigens wordt de Apple Watch niet specifiek genoemd, maar het apparaat lijkt bij uitstek geschikt voor de eventuele uitvoering van dit patent. De smartwatch heeft sensoren en hardware aan boord die het lichaam kunnen meten, maar kan ook direct meldingen via de gekoppelde iPhone laten doorsturen.

care event

iPhone en Watch

Beide apparaten kunnen overigens gaan samenwerken om een care event te detecteren. Als iemand ineens valt met een hartaanval, zal dat waargenomen kunnen worden omdat de iPhone ineens een versnelling meet, terwijl de Apple Watch geen hartslag meer oppikt. Op die manier kunnen bijvoorbeeld ook ongelukken of andere problemen worden waargenomen.

Een vooraf ingestelde lijst met mensen krijgt bij zo’n care event vanzelf een melding. Maar Apple schrijft in het patent dat er nog gesleuteld moet worden aan het uitsluiten van vals alarm. Ook zouden hulpdiensten niet direct worden benaderd, maar krijgen eerst familieleden een alarm.

Voorlopig slechts een patent

Omdat het een patent is, blijft voorlopig onduidelijk of Apple er überhaupt iets mee gaat doen. Grote bedrijven dienen vaker patenten in. Soms worden ze in producten verwerkt, maar vaak hoor je er niets meer van. Dit patent van Apple werd vorig jaar in september ingediend, maar is nu openbaar.

Lees meer over Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen