Apple onderzoekt Apple Watch met flexibele camera in het bandje
Lars Paymans

De Apple Watch komt steeds dichter in de buurt van een apparaat dat de iPhone kan vervangen. Maar voordat dit zover is, zal er toch echt een camera aan het horloge moeten worden toegevoegd. Apple lijkt hier nu een manier voor gevonden te hebben.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Watch camerapatent ontdekt

De afgelopen jaren hebben we aan de hand van patenten al meerdere malen gezien dat Apple ermee worstelt om een camera in de Apple Watch te verwerken.

Het probleem hierbij is dat je enerzijds het scherm van de Apple Watch nodig hebt om te zien wat je fotografeert, maar dat daardoor de camera niet aan dezelfde kant als het scherm verwerkt kan worden.

Apple Watch camerapatent

Het patent dat vandaag opduikt laat een oplossing voor dit obstakel zien. In plaats van de cameralens in de behuizing van de smartwatch te verwerken, beschrijft het patent een techniek die de camera in het bandje verwerkt.

Door het bandje van een nieuw, steviger materiaal te maken, kun je de camera hierdoor gemakkelijk rechtop zetten of zelfs in een specifieke hoek laten staan. Dit zou het ook mogelijk maken om bijvoorbeeld een FaceTime-gesprek te voeren zonder dat je een iPhone nodig hebt.

Van Apple Watch naar actiecamera

Omdat deze camera ook gebruikt kan worden om video op te nemen, verandert de Watch hiermee in een soort actiecamera die iedere beweging van je hand volgt. Het patent beschrijft bovendien een variant met een tweede optische sensor, waarmee je video in 360 graden kunt opnemen.

Door een camera toe te voegen aan de Apple Watch zou het horloge een grote stap zetten om nog onafhankelijker te worden van de iPhone. Toen Apple de eerste Apple Watch presenteerde was het vooral een accessoire voor de iPhone, maar met de introductie van een snellere chip, mobiel internet en een eigen App Store vanaf watchOS 6 staat de Watch steeds meer op zichzelf.

Hoewel het patent duidelijk laat zien dat het bedrijf uit Cupertino de mogelijkheden voor een Apple Watch-camera onderzoekt, is het onduidelijk wanneer dit daadwerkelijk wordt toegepast. De kans is bijvoorbeeld klein dat we dit najaar met de Apple Watch Series 5 al selfies kunnen nemen vanaf onze pols.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.