De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘Apple Watch krijgt bloeddrukmeter in 2024 (en meer)’

Piet-Jan Lentjes
2 november 2023, 10:59
2 min leestijd
‘Apple Watch krijgt bloeddrukmeter in 2024 (en meer)’

Er gaan al langer geruchten dat de Apple Watch een bloeddrukmeter krijgt, maar in 2024 lijkt het dan toch echt te gebeuren. Maar de smartwatch krijgt dan nog meer toffe functies.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch krijgt bloeddrukmeter in 2024

De geruchten dat de Apple Watch een bloeddrukmeter gaat krijgen zagen we al vaker voorbijkomen. Nu zegt doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman dat we niet heel lang meer hoeven te wachten.

bloedsuiker app apple watch series 7

Volgens Gurman krijgt de Apple Watch in 2024 een bloeddrukmeter, maar daarmee kun je niet simpelweg je huidige bloeddruk opmeten. Hij checkt dan vooral de trend van je bloeddruk. Stijgt de laatste tijd je bloeddruk gestaag? Dan kan je Apple Watch een melding geven dat er misschien iets aan de hand is. Gurman zegt dat een systeem waarmee je direct de bloeddruk kunt meten nog wel een lange tijd op zich laat wachten. Hoe lang precies kon hij niet zeggen.

Apple Watch Ultra 2 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 848,95

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 862,99

Bekijk beste prijs

Meer nieuwe functies voor volgende Apple Watch

De volgende generatie Apple Watch krijgt volgens Gurman nog meer toffe functies. Zo komt er een functie waarmee slaapapneu gedetecteerd kan worden. Volgens de geruchten analyseert de Apple Watch dan je slaappatronen en ademhaling om dit vast te stellen.

Verder staat ook het meten van de bloedsuiker nog in de planning voor de Apple Watch volgens Gurman. Die zal dan ongeveer hetzelfde werken als de bloeddrukmeter die in 2024 op de Apple Watch komt. De smartwatch kijkt dan ook hier vooral naar een trend van je bloedsuikerspiegel.

Toch is Gurman wat minder positief over de lancering van deze feature. Volgens hem gaat het nog wel een paar jaren duren voordat het meten van je bloedsuiker (als trend) naar de Apple Watch komt.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu