Foto’s: Dit is de Apple Watch aan de binnenkant

Rutger Otto
24 april 2015, 10:40
2 min leestijd
Foto’s: Dit is de Apple Watch aan de binnenkant

We hebben al lang een heel duidelijk beeld van hoe de Apple Watch er van buiten uitziet, maar is de smartwatch aan de binnenkant net zo strak vormgegeven? iFixit haalde het apparaatje uit elkaar.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch binnenkant

De Apple Watch wordt vanaf vandaag geleverd bij de early adopters van de wearable. Online zijn al veel unboxing-video’s te vinden, maar ze tonen allemaal de buitenkant. Het team van iFixit gaat graag wat verder en maakte de Apple Watch open om te zien hoe hij er van binnen uitziet.

iFixit gebruikt een Apple Watch Sport voor de ‘Teardown’. Met een fijn mesje en de hulp van een plastic houder haalt het team de display van de Watch omhoog van de casing. Dat lijkt relatief makkelijk door het gebrek aan schroeven, maar het is oppassen geblazen, aangezien er een tweetal kabels vastzitten die het display verbinden met de technologie binnenin de Watch.

apple watch binnenkant

Taptic Engine en batterij

Eenmaal losgemaakt kan de binnenkant van de Apple Watch echt goed bekeken wordt. Meteen opvallend is de Taptic Engine (waarmee gebruikers harder of zachter op het scherm kunnen drukken voor verschillende acties) en de Digital Crown. Verder zit helemaal bovenin de antenne. Die is goud, waardoor iedereen met een Apple Watch onder de motorkap toch een stukje Edition-luxe bezit.

apple watch binnenkant

Onder de Taptic Engine zit de accu. Dit is een 205 mAh batterij die volgens Apple tot 18 uur mee moet gaan. De accu bezit overigens iets minder capaciteit dan de Android-concurrenten, de Moto 360 en de Samsung Gear Live. De batterij lijkt los in de Watch geklikt te zitten, waardoor vervanging wellicht mogelijk is.

Strak maar ingewikkeld

Reparatie zal overigens sowieso door specialisten moeten gebeuren, aangezien je het benodigde gereedschap om de Apple Watch te openen waarschijnlijk niet in huis hebt. Ook bestaat de kans dat je de binnenkant snel beschadigt.

apple watch binnenkant

iFixit haalt ook de S1 processor nog uit de behuizing en komt daaronder een minder mooi afgewerkt van de Watch tegen met veel kabeltjes. Ook vergelijkt de website de Apple Watch-binnenkant met die van een 125 jaar oud horloge en hoe gemakkelijk die is te openen. Op de website vraagt iFixit zich af of de Apple Watch dezelfde levensduur heeft als zo’n mechanisch uurwerk. Die vraag kunnen we bij voorbaat met ‘nee’ beantwoorden.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen