Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Studenten gebruiken Apple Watch om drone te besturen

Rutger Otto
2 januari 2016, 10:49
2 min leestijd
Studenten gebruiken Apple Watch om drone te besturen

Studenten van een Taiwanese universiteit tonen in een filmpje hoe ze de bewegingssensoren van de Apple Watch kunnen inzetten om bijvoorbeeld drones te besturen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch beweging

Vijf wetenschappers van de Chung Hsing University maakten ontwikkelaarssoftware genaamd Dong. Met die code registreren ze bewegingen die van de arm waar gebruikers hun Apple Watch om dragen. Dat schrijft Reuters. Het algoritme helpt dragers van een Apple Watch om met handbewegingen een drone te besturen. Zwaaien ze naar links, dan gaat de drone naar links. Hetzelfde geldt voor andere richtingen en stijgen en landen.

De studenten merkten dat een Apple Watch genoeg mogelijkheden aan boord heeft voor deze soort bediening. Dat komt door de gyroscoop en accelerometers die in de Apple Watch zitten. En niet alleen drones kunnen met handbewegingen bediend worden. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een Philips Hue aan te zetten door te klappen. De kleur van de lamp kan vervolgens aangepast worden door in de lucht een ‘R’ te tekenen om de lamp rood te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=uCUSS06_xS8

Makkelijke bediening

Op deze manier wordt het mogelijk om een breed scala aan producten te bedienen. “Voorheen was het vrij moeilijk om een drone te besturen”, zegt Mark Ven, één van de studenten. “Nu kunnen we daar een wearable voor gebruiken. Dankzij menselijk gedrag en beweging wordt een directe besturing via handbewegingen mogelijk.” PVD+, zoals de groep wetenschappers zich noemt, wil de software nu patenteren en commercieel maken.

Ook is de oplossing nog niet helemaal perfect. Zo werken drones via handbesturing nog niet optimaal als er buiten bijvoorbeeld wat wind staat. Daarnaast zou het een flinke aanslag zijn op de batterij.

Belangrijke ontwikkeling voor wearables

Toch is het een slimme manier om de Apple Watch in te zetten om apparaten te bedienen. Het zou wel eens een belangrijke manier kunnen worden waarop wearables zoals de Apple Watch zich in de toekomst écht kunnen onderscheiden, bijvoorbeeld in smarthomes. Apple zelf lijkt overigens ook al bezig te zijn met bewegingsbesturing. Bijvoorbeeld met de nieuwe Apple TV-afstandsbediening die je als een soort WiiMote kunt gebruiken bij games.

Lees meer over de Apple Watch

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen