Apple Watch ‘kwetsbaar’ voor diefstallen

Rutger Otto
14 mei 2015, 10:44
2 min leestijd
Apple Watch ‘kwetsbaar’ voor diefstallen

Als je Apple Watch gestolen wordt, is de kans groot dat je ‘m niet meer terugziet. Het apparaat is gemakkelijk te wissen en aan een nieuwe iPhone te koppelen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch beveiliging makkelijk te omzeilen

Dat schrijft iDownloadBlog. De Apple Watch heeft geen activeringsvergendeling, dat dieven tegenhoudt van het wissen en opnieuw gebruiken van een Apple-apparaat. De Apple Watch heeft wel een pincode voor als de Watch niet meer om de pols zit, maar alleen data wordt hiermee beschermd.

De code is simpel te omzeilen. Door de langwerpige knop aan de zijkant ingedrukt te houden, wordt het menu geopend waarmee de Watch is uit te zetten. Een harde druk op dit menu opent de optie om alle inhoud en instellingen te wissen. Ook de codes worden dus verwijderd. Een dief met een iPhone kan zijn eigen toestel vervolgens heel gemakkelijk aan de ‘nieuwe’ Apple Watch koppelen, zonder dat er nog een spoor van de oude drager te ontdekken valt.

apple watch beveiliging

Activeringsvergrendeling

Er is geen activeringsvergrendeling en geen ‘Zoek mijn Apple Watch’-optie. De Apple Watch is afhankelijk van een iPhone. Daardoor ontbreekt het toch behoorlijk aan beveiliging en kan de Apple Watch een groot doelwit zijn voor dieven.

Op de iPhone is sindsiOS 7 wel activeringsvergrendeling aanwezig. Dat is onderdeel van ‘Zoek mijn iPhone’. Als die functie wordt ingeschakeld, omdat je de iPhone bijvoorbeeld bent verloren, dan treedt de activeringsvergrendeling automatisch in werking. Dankzij deze vergrendeling is het voor dieven onmogelijk om de iPhone te wissen, Zoek mijn iPhone uit te schakelen of uit te loggen bij iCloud.

Maatregelen nodig

Het is duidelijk dat Apple maatregelen moet treffen om diefstal tegen te gaan. Een oplossing is om de laatst bekende Apple ID te checken voordat je verder kan. Aan de andere kant is een Apple Watch lastig om te stelen: ’s morgens doe je hem om, ’s avonds pas weer af. Mocht je gaan zwemmen of douchen in een openbare ruimte, berg ‘m dan op achter slot en grendel.

Lees meer over Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen