Betalen met Apple Watch kan alleen als je hem draagt

Rutger Otto
11 september 2014, 14:02
2 min leestijd
Betalen met Apple Watch kan alleen als je hem draagt

Apple Watch heeft geen Touch ID, hoe zorgt het apparaat dan dat je veilig betaalt?

Lees verder na de advertentie.

Met de komst van Apples nieuwe betaalplatform Apple Pay en nfc-chips in zowel de nieuwe iPhones als in de Apple Watch, wordt het mogelijk om draadloos te betalen met je iOS-device. Althans, vanaf oktober in de Verenigde Staten. Verwacht wordt dat de functie langzaam over de wereld wordt uitgerold.

Apple Watch betalingen

Nu is veilig betalen met je iPhone nog wel te verklaren dankzij Touch ID. Met de vingerafdrukscanner en jouw unieke vingerafdruk geef je toestemming om een transactie te doen. Maar deze scanner ontbreekt op de Apple Watch, dus hoe zit dat dan?

Pincode en huidcontact

Als je de Apple Watch voor het eerst om doet, dien je een pincode in te vullen (niet die van je bankpas) om toegang tot het apparaat te krijgen. De smartwatch zit vast om je pols en de onderkant van het accessoire maakt met vier lenzen aan de onderkant contact met je huid. Dit contact is nodig om een betaling te kunnen doen. Bedekken niet alle lenzen je huid, dan kun je niet betalen. Dat kan ook niet als je de Apple Watch niet draagt. En elke keer dat je hem weer om je pols bevestigt, moet je de code invullen.

apple watch nfc

Apple Watch sensoren

De Apple Watch gebruikt de sensoren op de achterkant om te meten of het apparaat gedragen wordt of niet. Haal je de Apple Watch van je pols, dan wordt hij vanzelf vergrendeld en kan hij niet gebruikt worden voor transacties, tot je hem weer om je pols doet en de code invoert. De Apple Watch staat gepland voor begin 2015 en kost dan vanaf 349 dollar. Een Nederlandse prijs is nog onbekend.

→ Lees ook meer over de Apple Watch prijs en mogelijkheden om het apparaat te kopen.

Lees meer Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen