Apple Watch aanschaffen: dit de beste opties
Rutger Otto

De Apple Watch is vanaf volgende maand eindelijk in verschillende landen te koop. Hoewel dat in Nederland nog niet meteen kan, is een Apple Watch kopen toch mogelijk. In dit artikel lees je hoe.

1. Apple Watch aanschaffen

Het was een handige manier om de iPhone 6 te bemachtigen toen dat toestel net uit was: even reserveren bij een Apple Store in Duitsland, Frankrijk of Engeland. Klanten kregen een tijdstrip waarop ze hun toestel konden ophalen en hoefden zo maar een paar minuten in de rij te staan.

Waarschijnlijk zal het bij de Apple Watch precies zo werken. Op 10 april gaan de reserveringen open voor Apple Stores die de Apple Watch al op 24 april gaan verkopen. Dat betekent dus dat je de smartwatch in Duitsland, Frankrijk of Engeland kan bestellen. Je moet hem dan wel zelf gaan ophalen. Veel Nederlandse Apple-fans gaan daarvoor naar Oberhausen of Keulen.

Hoe de reserveringen bij de Apple Watch precies in hun werk gaan, is momenteel nog onduidelijk. Waarschijnlijk kun je een reservering maken via de website van de Duitse Apple Store, of even bellen naar de betreffende winkel.

apple watch uitgelicht

2. Ga naar het buitenland

Stel dat de reserveringen snel weg zijn, dan kun je er alsnog op rekenen dat Apple een hoop toestellen achter de hand houdt voor directe verkoop. Veel mensen reizen jaarlijks af naar Duitsland om een nachtje door te halen in een slaapzak voor de Apple Store. De dichtstbijzijnde Apple Stores voor Nederlanders zijn in Oberhausen (Centroallee 147) of in Keulen (Aachener Straße 1253).

Het is aan te raden om echt de avond van tevoren al bij de Apple Store te staan, want doorgaans is het erg druk als Apple een nieuw product verkoopt. Of er net zulke lange rijen staan als bij een nieuwe iPhone is echter afwachten, wellicht is het animo voor een Apple Watch iets minder.

apple watch winnen

3. Probeer het op eBay

Vis je naast het net bij de Apple Stores en wil je niet langer wachten, dan kun je het op eBay proberen. Er zijn waarschijnlijk (vrij veel) mensen die afreizen naar het buitenland om een Apple Watch te kopen, met als doel ze daarna door te verkopen op Marktplaats of eBay.

Afhankelijk van hoeveel Watches er in omloop zijn, kunnen de prijzen behoorlijk oplopen. Wil je op deze manier een Apple Watch proberen te bemachtigen, zoek dan aanbieders in Nederland en vraag of je de smartwatch op mag halen. Zo is het risico kleiner dat je wordt opgelicht.

4. Wacht op de Nederlandse release

iphone 6 nederlandWanneer de Apple Watch precies in Nederland te koop is, weten we nog niet. De smartwatch wordt op 24 april als eerst in een bepaald aantal landen verkocht. Bij iPhones worden de toestellen meestal al enkele weken later in Nederland aangeboden, wellicht is dat bij de Apple Watch hetzelfde geval. Ook dan geldt dat je waarschijnlijk kunt reserveren of voor de Apple Store kan wachten op de officiële verkoop.

Reis jij naar het buitenland af voor een Apple Watch? Laat het in de comments hieronder weten!

Lees meer over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.