Apple bevestigt: Apple Watch bestellen kan alleen online

Gijs Ettes
9 april 2015, 15:40
2 min leestijd
Apple bevestigt: Apple Watch bestellen kan alleen online

Apple heeft vandaag bevestigd dat de Apple Watch bestellen alleen online kan. Vanaf morgenochtend 9.01 uur is de smartwatch te reserveren in onder meer Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch bestellen

apple watch bestellen

Al eerder bleek uit gelekt trainingsmateriaal voor het personeel van de Apple Store dat de Apple Watch enkel met een online reservering is te bemachtigen. De smartwatch gaat voorlopig niet in de vrije verkoop en bij het plaatsen van een online bestelling kan slechts één exemplaar tegelijkertijd worden aangeschaft.

Dit heeft enerzijds te maken met de beperkte voorraad die Apple verwacht en anderzijds met het feit dat het bedrijf af wil van de lange wachtrijen voor de Apple Stores. De limiet van één per persoon zou gelden voor mensen die de Watch gaan ophalen in een Apple Store. Wellicht geldt het ook voor mensen die het toestel thuis laten bezorgen, al is dat nog niet bekend.

NB: Wil je in bijvoorbeeld de Duitse online Apple Store een bestelling plaatsen, houd er dan rekening mee dat je een Duits afleveradres nodig hebt. Hetzelfde geldt voor reserveringen die je plaatst in de Britse Apple Store.

Voorverkoop start morgen

Morgen start de voorverkoop van de Apple Watch en vanaf 24 april verschijnt het horloge in negen landen, waartoe Nederland en België helaas niet behoren. Het Sport-model met sportband, de stalen Watch met sportband, de stalen Watch met Milanese loop en de stalen Watch met klassieke lederen band worden normaal verzonden, maar enkele andere modellen zijn mogelijk niet meteen leverbaar. De Duitse Apple-website Macerkopf kwam erachter dat de volgende modellen waarschijnlijk vertraagd zijn:

  • Stalen Apple Watch met moderne lederen band
  • Stalen Apple Watch met schakelband
  • Stalen Apple Watch met lederen loop
  • Apple Watch Edition (levering in mei)

Zonder reservering kun je overigens wel de Apple Watch uitproberen. In het geval van drukte moet je plaatsnemen in een wachtrij en zul je dus even geduld moeten hebben voordat je de smartwatch kunt testen. Een probeersessie mag tussen de 5 en 15 minuten duren, waarbij je als klant verschillende bandjes en combinaties kunt uitproberen. Wil je uiteindelijk de Apple Watch kopen, dan helpt het personeel je met het verstellen van het bandje en het koppelen en instellen van de smartwatch.

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen