Apple Watch nu ook bij Nederlandse webshop te bestellen
Wouter Nijsen

De Apple Watch is nu ook buiten de Apple Store om te bestellen, en wel bij de webshop Belsimpel. De voorraad is echter beperkt en de prijs van de smartwatch ligt hoger dan in andere landen.

Apple Watch bestellen

Het is sinds vandaag mogelijk om de Apple Watch te bestellen bij Belsimpel. De webshop heeft zowel de 38- en 42mm-versie van de Apple Watch Sport online staan met een levertijd van circa 6 weken. Wel wordt verwacht dat de Watch al twee weken eerder naar klanten kan worden verzonden, zo laat Belsimpel desgevraagd aan iPhoned weten. Honderd procent zeker is dat echter nog niet. Vooralsnog is alleen de Sport-editie beschikbaar, maar de webshop geeft aan de andere modellen te zullen verkopen zodra ze beschikbaar zijn.

apple watch-bandjes

Dat betekent echter niet dat de Apple Watch nu officieel in Nederland beschikbaar is. Belsimpel haalt haar voorraden momenteel uit landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en dat zal waarschijnlijk nog even zo blijven. Een Nederlandse release voor de smartwatch wordt eind juni verwacht.

De prijzen waarvoor de Apple Watch-modellen nu te koop zijn, liggen 50 euro hoger dan de officiële adviesprijs van Apple. Daar komt mogelijk nog verandering in, omdat de Watch nog niet in Nederland verkrijgbaar is. Zodra dat wel het geval is, worden de prijzen bijgesteld naar de officiële adviesprijs.

Apple Watch kopen

Zowel het 38mm- als 42mm-model van de Apple Watch Sport is nu nu bij Belsimpel te bestellen. Het kleinere model staat voor 449 euro in de webshop, het grotere model kost 499 euro. Beide versies zijn beschikbaar in de kleuren zwart en wit.

Meer over de Apple Watch

De Apple Watch is het eerste nieuwe product van Apple sinds de iPad en de dood van Steve Jobs. Het apparaatje werkt nauw samen met een iPhone en moet de smartwatch definitief laten doorbreken.

De Watch is sinds enkele weken beschikbaar in landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Wanneer de release in de Benelux precies plaatsvindt, is nog niets bekend. De verkoop van de Apple Watch vindt vooralsnog alleen online plaats omdat Apples voorraad niet groot genoeg is om elke winkel te voorzien van genoeg exemplaren.

Lees meer over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.