Wat we verwachten van de Apple Watch batterijduur

Rutger Otto
23 januari 2015, 12:01
1 min leestijd

Apple heeft gezegd dat de Apple Watch elke nacht aan de oplader moet, maar hoe lang de batterij precies meegaat is onbekend. Nieuwe geruchten zeggen nu te weten wat de Apple Watch batterijduur is.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch batterijduur

Bronnen rond de productie van de Apple Watch hebben tegen 9to5Mac gezegd dat Apple richt op een accuduur van 19 uur bij gemiddeld gebruik. De geruchten zijn echter nog specifieker, want volgens de bronnen probeert het bedrijf uit Cupertino bij fors gebruik 2,5 tot 4 uur aan te houden. Dat betekent dus de hele tijd het scherm aan en actief app-gebruik.

In standby-modus moet de batterij het drie dagen volhouden en in slaapmodus vier dagen. De bronnen waarschuwen dat de eerste generatie van de Apple Watch deze tijden wellicht niet zal halen. Apple heeft naar verluidt bijna 3000 Apple Watch-modellen als testversie in omloop, wat behoorlijk veel is. De meeste modellen zijn de roestvrijstalen variant, waarschijnlijk verwacht Apple dat dat model het meest verkocht gaat worden.

apple watch batterij

Lees ook: 7 nieuwe zaken die we over de Apple Watch weten

Batterij en processor

Apple gebruikt een vrij sterke processor voor de Apple Watch, namelijk een S1 chip die lijkt op de A5-processor waarop de huidige generatie iPod touch draait. Daarnaast is ook het Retina kleurendisplay krachtig. Het scherm kan namelijk 60 frames per seconden verversen.

De batterijduur lijkt misschien kort, maar zal in het dagelijks gebruik waarschijnlijk genoeg zijn. De Apple Watch is dan ook niet bedoeld om de hele dag te gebruiken, maar om af en toe een snelle blik op te werpen. Wanneer de Apple Watch precies uitkomt in Nederland is nog onbekend, volgens geruchten komt de smartwatch van Apple in maart in de Verenigde Staten uit.

Lees meer over de Apple Watch

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen