Accu van Apple Watch gaat één dag mee
Rutger Otto

Tim Cook leek tijdens de Apple Watch presentatie te zeggen dat de batterij een dag meegaat. Dat bevestigt hij nogmaals.

Schrijver voor New York Times Brian Chen besloot het Tim Cook gewoon op de man af te vragen toen hij hem na de presentatie ontmoette. Want waarom had Cook niet direct iets gezegd over de Apple Watch batterij?

Apple Watch batterij

Cook antwoordde dat hij het niet over had geslagen. “Ik heb het in de presentatie aangehaald. Wij hebben gemerkt dat je de Apple Watch overdag veel gebruikt. Je zal hem dus elke avond moeten opladen, net zoals veel mensen dat doen met hun smartphone.”

apple watch batterijDe Apple Watch batterij gaat dus niet veel langer dan een dag mee, ongeveer even lang als een iPhone. Voor een apparaat dat je om je pols draagt, lijkt dat toch wat weinig. Een iPhone hang je gemakkelijk aan de stroom, maar een Apple Watch moet je eerst van de pols halen. Dat is niet zo erg als je gaat slapen, maar als de batterij op een gegeven moment (net als je iPhone) een hele dag niet meer haalt, kan het vervelender worden.

Apple heeft overigens wel aan de gebruikers gedacht. De Apple Watch batterij moet gemakkelijk opgeladen kunnen worden, met magnetische inductie technologie. Je klikt de oplader met een magneetje aan de onderkant van de wearable en meer is het niet.

→ Wil je de Apple Watch kopen? Lees alles wat je moet weten!

Laatste hand

Tijdens het gesprek van Chen met Cook vroeg hij hem ook waarom de Apple Watch pas volgend jaar te koop is. Volgens de CEO van Apple wordt de laatste hand op het apparaat gelegd. “We wachten tot het echt goed is en echt af is”, zei hij. Ook is Apple nog bezig om met ontwikkelaars aan apps voor het accessoire te werken. En wie weet wordt er nog wat getweakt en gaat de batterij toch langer dan een dag mee als de Apple Watch eindelijk uitkomt.

Lees meer Apple Watch nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.