‘Apple Watch bandjes zijn los te kopen’

Rutger Otto
21 februari 2015, 16:07
2 min leestijd

Als Apple straks de Apple Watch op de markt brengt, hoef je niet bang te zijn dat je uitgekeken raakt op het horlogebandje. Apple verkoopt de bandjes gewoon los.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch bandjes

Dat schrijft 9to5Mac op basis van bronnen. Tot nu toe heeft Apple alleen sets van de Apple Watch getoond met alles erop en eraan, maar volgens de bronnen valt er genoeg naar eigen smaak in te richten. Vanaf dag één moeten de Apple Stores individuele bandjes gaan aanbieden, zodat gebruikers de uitstraling van hun Apple Watch kunnen veranderen om hem bijvoorbeeld te matchen bij verschillende kleding of gelegenheden.

Het was overigens wel te verwachten dat Apple de bandjes los zou verkopen, want het bedrijf van Tim Cook hintte al op ‘miljoenen mogelijk Apple Watch combinaties’. Ook het klokje op het uurwerk is namelijk te veranderen naar smaak. De bandjes zijn los te klikken en kunnen dus gemakkelijk vervangen worden.

apple watch gezondheidsfuncties

Apple Watch releasedatum en prijs

De Apple Watch komt over twee maanden uit in Amerika. Het is maar de vraag of we het apparaat in Nederland ook meteen kunnen kopen. Er zijn nog veel vraagtekens rondom Apples eerste wearable. Zo is nog steeds niet duidelijk waar de smartwatch allemaal precies toe in staat is en weten we alleen de prijs van het goedkoopste (Sport) model, vanaf 349 dollar. De overige modellen worden duurder.

De welingelichte Apple-blogger John Gruber van Daring Fireball denkt overigens dat de gouden Apple Watch Edition een vanafprijs krijgen van maar liefst 10 duizend dollar en dat ze kunnen oplopen tot 20 duizend dollar. Voor de meeste mensen is dat veel te duur, aan de andere kant probeert Apple de Watch als een luxe horloge in de markt te zetten. Wat dat betreft begeeft de gouden variant zich in dezelfde prijsklasse als een dure Rolex.

Lees het laatste nieuws over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen